Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedinečnou výstavu ČVUT je možné navštívit online. Dostupná je všem

Kam za kulturou? Na výstavu studentských ateliérových projektů na Fakultě architektury ČVUT se nyní dostanete z pohodlí domova. Největší akce svého druhu v České republice probíhá tento rok virtuálně. Univerzita prezentuje na svém webu téměř tisícovku prací vytvořených v 56 školních ateliérech. Prohlédnout si ji může kdokoliv a kdykoliv bez ohledu na provozní dobu fakulty.

Výstava je pro zájemce o architekturu a design z Česka i celého světa nyní mnohem dostupnější, přestože fakulta nepopírá, že kouzlo fyzických modelů vystavených v autentickém prostředí školy nelze ničím nahradit. Anotace všech projektů v galerii jsou v češtině a angličtině, podrobné informace o projektech následují většinou v angličtině.

Práce jsou k nahlédnutí zde. Galerie v tuto chvíli obsahuje 921 ateliérových projektů zpracovaných v letním semestru akademického roku 2019/2020. Každý semestr sem přibude přibližně stejný počet příspěvků. Zveřejněné práce je možné procházet, porovnávat, sledovat pestrost jejich přístupů ke konkrétnímu zadání i výsledné návrhy. 

V elektronické galerii Fakulty architektury ČVUT mohou zájemci získat inspiraci a představu o tom, co studium na fakultě obnáší. Nejprve se zobrazí výčet všech projektů s náhledovým obrázkem, názvem ateliéru a identifikací autora. Po rozkliknutí následuje anotace, portfolio, obrázky nebo videa. Díky filtrům a klíčovým slovům se také dají hledat práce a zadání jednotlivých ateliérů, studijních programů, modulů nebo odborných předmětů.

Právě práci na ateliérovém projektu považují studenti i pedagogové  za nejdůležitější, časově nejnáročnější a nejprestižnější vizitku studia. Ilustruje široký záběr poznatků a dovedností, které musejí během studia získat. V ateliérech studenti zužitkovávají teoretickou výzbroj z přednášek a pod vedením špičkových architektů navrhují budovy, městské prostory, krajiny nebo předměty.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ČVUT Praha

Štítky výstava, ČVUT, architektura, projekty, ateliér, projekt, České vysoké učení technické v Praze, Česko, Fakulta architektury ČVUT, galerie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jedinečnou výstavu ČVUT je možné navštívit online. Dostupná je všem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.