Počasí dnes11 °C, zítra11 °C
Pátek 4. října 2024  |  Svátek má František
Bez reklam

Česká spořitelna kvůli koronaviru zavřela dvě pobočky v Praze. V karanténě jsou skoro dvě desítky zaměstnanců

Kvůli koronaviru covid-19 musela Česká spořitelna uzavřít dvě pobočky v centru Prahy. Provozovny na Václavském a Karlově náměstí jsou veřejnosti nepřístupné poté, co se nákaza potvrdila u dvou zaměstnanců. V karanténě skončilo také sedmnáct zaměstnanců banky, kteří se s nakaženými kolegy potkali.

„Česká spořitelna je v intenzivním kontaktu s pražskou hygienickou stanicí. Na základě kamerových záznamů a dalších informací z obou poboček probíhá trasování několika desítek našich klientu, kteří mohli přijít do styku s oběma nakažený zaměstnanci,“ řekl mluvčí spořitelny Filip Hrubý.

V hlavním městě začalo výrazně přibývat prokázaných případů covidu-19 po 21. červenci, kdy hygienici evidovali po párty v nočním klubu v Praze z poloviny července 65 nakažených. V následujících dvou dnech se počet případů držel kolem 55, 24. července ale stoupl na 88. Poté potvrzených případů ubylo, nejníže na 26 se dostaly 2. srpna. Minulé úterý testy ale opět prokázaly 79 případů nákazy v metropoli.

Praha podle hygieniků dlouhodobě kolísá na hranici komunitního šíření, situace se ale mírně zlepšuje. Určit jasně původ nákazy z konkrétního ohniska se nedaří zhruba u 17 procent nakažených.

Foto Česká spořitelna

Štítky ČR, banky, koronavirus, Česká spořitelna, COVID-19, Praha, infekční onemocnění, Karlovo náměstí, Krajská hygienická stanice, karanténa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česká spořitelna kvůli koronaviru zavřela dvě pobočky v Praze. V karanténě jsou skoro dvě desítky zaměstnanců  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.