Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Rekonstrukce Křižíkových pavilonů a Spirály má zelenou. Zchátralé budovy se promění v reprezentativní prostory

Skoro půl miliardy bude stát rekonstrukce Křižíkových pavilonů a divadla Spirála na pražském Výstavišti. Oprava dostala od městských radních zelenou. Křižíkovy pavilony jsou nyní ve špatném technickém stavu a umožňují jen omezený provoz. Divadlo Spirála chátrá již od povodní.

„Ze zchátralých budov se konečně stanou reprezentativní prostory využitelné k nejrůznějším typům akcí, od kulturních, přes vzdělávací až po komerční. Unikátní prostor divadla Spirála umožní přinést na Výstaviště celou řadu dalších programů, které nyní nemáme kam umístit,“ popisuje Pavel Vyhnánek (Praha Sobě), náměstek primátora pro oblast rozpočtu a financí, do jehož gesce Výstaviště spadá.

Výstaviště Praha má novou vizuální identitu. Promítne se do materiálů i reklamních předmětů

Pražské výstaviště představilo svou novou vizuální identitu. Za vítězným konceptem, který vzešel ze soutěže, stojí trio designérů Tereza Hejmová, Štěpán Malovec, Martin Odehnal. Ústředním motivem nové identity je slogan "Na...

Podle něho se již první Křižíkův pavilon opravuje, ostatní by měly následovat do konce roku. „Jsme rádi, že budeme mít do budoucna k dispozici kvalitní prostory v době, kdy bude kvůli plánované rekonstrukci uzavřen Průmyslový palác. Křižíkovy pavilony s výstavní plochou 5 500 metrů čtverečních a auditoriem pro 3 tisíce návštěvníků ho mohou v nemalé míře nahradit,“ říká předseda představenstva Výstaviště Praha Tomáš Hübl.

Podle provozovatelů bude Divadlo Spirála zrekonstruováno na moderní multifunkční sál pro konání hudebních, divadelních představení, ale i konferencí a dalších společenských akcí. Při rekonstrukci navíc vznikne nový druhý sál v suterénu divadla. Zároveň bude divadlo vybaveno moderní divadelní i audiovizuální technikou. Autorem rekonstrukce je jeden z autorů původního projektu, architekt Tomáš Kulík.

„Divadlo Spirála je výjimečná budova, která je však od povodní v dezolátním stavu. Svým řešením je to unikátní stavba a její střecha je technickou památkou. Přestavba divadla získala v roce 1993 ocenění Grand Prix obce architektů. Jsme tak rádi, že můžeme této stavbě vrátit její původní krásu,“ uzavírá Vyhnánek.

Ohodnoť článek

Foto Výstaviště Praha

Štítky Praha, výstaviště, Křižíkovy pavilony, spirála, pavilon, divadlo, rekonstrukce, Divadlo Spirála, Výstaviště Praha, Pavel Vyhnánek, Praha sobě, Tomáš Kulík, Grand Prix, povodeň, Průmyslový palác

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Rekonstrukce Křižíkových pavilonů a Spirály má zelenou. Zchátralé budovy se promění v reprezentativní prostory  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.