Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO, VIDEO: Na parkovišti u botelu v Podolí vyrostlo ruské kolo, místní si stěžují

Vedení „čtyřky“ řeší kuriozní problém. Vedle plaveckého stadionu v pražském Podolí tento týden vyrostlo ruské kolo. Proti jsou místní a také památkáři, kteří se s několika stížnostmi obrátili na vedení Prahy 4. Na problém jako první upozornila redakce iDnes.cz.

Ruské kolo na svém pozemku oznámil úřadům botel Racek. „V tomto případě ze zákona nemusel podávat žádost, úřad nic nerozhodoval, nic nepovoloval, pouze ohlášení přijal,“ uvedl tiskový mluvčí městské části Jiří Bigas.

Podle informací, které má „čtyřka“ k dispozici bude atrakce fungovat do konce prázdnin. „Protože jsme zaznamenali několik negativních reakcí obyvatel z blízkých domů, věcí se začal zabývat stavební úřad Prahy 4. Vypsal kontrolní prohlídku,“ řekl mluvčí.

Ruské kolo na parkovišti botelu postavila firma Lunapark Dykovský. Podle Anny Dykovské z lunaparku firma umístění atrakce na úřad městské části nahlásila. I přesto chodí na úřad městské části stížnosti občanů.

Stejná atrakce rozdělila Pražany už před čtyřmi lety. Tehdy s plánem umístit vyhlídkové kolo u Vltavy přišla radnice Prahy 5 ve spolupráci se soukromou firmou. Ruské kolo mělo být vysoké 60 metrů, tedy téměř dvojnásobné ve srovnání s tím, které nyní stojí v Podolí. Firma však nesehnala souhlasná stanoviska a tak se Pražané museli bez atrakce obejít. Tehdy se proti postavili zejména magistrátní památkáři, které podpořila veřejnost peticí.

Foto Lunapark Dykovský

Štítky ČR, zábava, správa, Praha, Podolí, městská část, Racek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO, VIDEO: Na parkovišti u botelu v Podolí vyrostlo ruské kolo, místní si stěžují  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.