Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Šéfkuchař Pizza Coloseum Marek Rauvolf nachystal na léto lehké a barevné menu

PR článek

Pistáciová je barvou nového menu sítě restaurací Pizza Coloseum, jejichž 15 poboček po celé republice ho začne od 25. května postupně nabízet hostům. Jeho autorem je opět šéfkuchař Marek Rauvolf, který osobně dohlíží na kvalitu pokrmů v jednotlivých provozech. Nové menu je letní, takže svěží, lehké a barevné. Ze všech novinek jídelníčku vybírá Marek Rauvolf chody Tris di Bruschette, Vitello Tonnato a Okouna s caponatou jako ty nejzajímavější. Novou nabídkou také startuje období oslav, protože značka Pizza Coloseum letos slaví 25 let na českém trhu.

Co se skrývá za italskými názvy?

Celé menu ke stažení zde. Seznam poboček, jejich otevírací dobu a další informace naleznete na webových stránkách www.coloseum.cz.

Jedná se o variace bruschett s kombinací italských paté – olivovou tapenádou a tuňákem, s pestem ze sušených rajčat s gorgonzolou a s krémem z artyčoků a prosciuttem. Vitello Tonnato je klasický italský recept z oblasti Piemonte – studené plátky telecí kýty s tuňákovou majonézou. A konečně okoun. „Tuto bílou rybu s pevným masem a výbornou chutí u nás skoro nikdo nezná a nepřipravuje, narozdíl oproti rozšířeným a známým mořským rybám, takže jsem chtěl vyzdvihnout její chuť,“ vypráví Marek Rauvolf s tím, že caponata je zeleninová směs, která trochu připomíná ratatouille.

„Jednotlivá jídla z nového menu se dají kombinovat, například předkrmy spolu dobře ladí,“ říká Marek Rauvolf a doporučuje hostům, aby si jich ke stolu objednali více a navzájem ochutnávali. „Celou nabídku sestavuji půl roku, takže mě hned po jejím uvedení čeká celý kreativní proces znovu,“ přiznává ještě s tím, že vše začíná hledáním inspirace v kuchařkách, na internetu nebo při cestách do Itálie. Pak jídla musí sám několikrát uvařit a ochutnat, než je naservíruje kolegům k prvnímu ohodnocení. Před uvedením dalšího nového jídelníčku ale zpestří šéf kuchyně nabídku ještě s různými krátkodobými menu. „Na jaře jsme spolupracovali s Taťánou Kuchařovou a díky speciálnímu menu jsme vybírali peníze pro seniory v rámci její Nadace Krása pomoci. Během roku pak budu pracovat například se sezónními surovinami,“ dodává.

Ohodnoť článek

Foto Adam Čada

Štítky jídlo, restaurace, Pizza Coloseum, Praha, Taťána Kuchařová, Itálie, Piemont

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šéfkuchař Pizza Coloseum Marek Rauvolf nachystal na léto lehké a barevné menu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.