Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Případ ošklivých thajských masáží v historickém centru Prahy s provozovatelem řeší město

Zajímavým způsobem chtěl využít vládních opatření, která byla schválená v polovině dubna, provozovatel thajského masážního studia na památkově chráněném Staroměstském náměstí. Přímo před provozovnou si provozovatel rozložil své vybavení.

Mega kýč v historickém centru

Na chodníku na Staroměstském náměstí si provozovatel thajského masážního salonu zabral místo o rozloze asi sedm krát sedm metrů, kde rozložil červený koberec, dvě stoličky a dvě velká masážní křesla. Vybavení navíc zabezpečil proti dešti stanem s červenou plachtou.

Jedním z prvních, kdo na tento kýč v historickém centru hlavního města upozornili, byl fotograf Jan Šibík, který sdílel fotku s popiskem „Mega kýč – thajské masáže na Staroměstském náměstí“.

Takovéhle podnikatele nechceme

Mluvčí Prahy 1 Martin Šebesta vysvětlil, že umístění nevzhledných ploch před thajskými masážemi je zjevným zneužitím magistrátního rozhodnutí.

Manuál k předzahrádkám, který Praha 1 připravila, najdete zde.

Podobně se vyjádřil i radní pro dopravu. „Praha 1 by s tímto v žádném případě nesouhlasila. Předsunuté prodejní místo je podle nás pult se zbožím, které se nabízí v obchodu a ne vysunutí masáži do ulice,“ pověděl Pražské Drbně radní pro dopravu Richard Bureš (ODS).

Provozovatel masáží by na svoje jednání měl doplatit, to slibuje radní pro majetek Jan Chabr (TOP 09). „Povolená jsou pouze předsunutá prodejní místa, nikoliv přesun na ulici,“ řekl Jan Chabr pro Blesk.cz. „Bohužel se zde ukazuje, kdo je poctivý a slušný podnikatel a kdo podnikavec zneužívající pravidla a obcházející situaci. Za sebe říkám, že takovéhle podnikatele v Praze nechci, a ani nemá cenu jim jakkoliv pomáhat,“ doplnil Chabr.

Město s provozovatelem jedná o úpravě

Primátor Zdeněk Hřib pro Blesk.cz uvedl, že v současné době město s provozovatelem jedná o úpravě. Bude se šetřit, zda mělo studio řádná opatření.

Celou situaci poměrně jasně vysvětlila na svém facebookovém profilu Kristýna Drápalová, asistentka zastupitele hlavního města Prahy Petra Zemana (PRAHA SOBĚ). „Ještě před rokem jsem měla za to, že když chce město vymezit určitá pravidla pro to, co se na jeho území má či nemá dít, vydá vyhlášku. Ukázalo se, že to není pravda – město si jen tak nějaký předpis vydat nemůže. Musí k tomu mít tzv. zákonné zmocnění – větičku v zákoně, která řekne „tohle si město může pořešit, jak uzná za vhodné“. Podobných větiček je jako šafránu – a i když už existuje, stát vám dá velmi přísné mantinely, jak to řešit můžete,“ píše Kristýna Drápalová ve svém facebookovém příspěvku, který rozhodně stojí za přečtení.


Radní pro majetek Jan Chabr a náměstek pro dopravu Adam Scheinherr do pátečního poledne nedopověděli na dotazy, které jim redakce zaslala ve středu dopoledne.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky thajské masáže, předzahrádky, Staroměstské náměstí, Praha, thajská masáž, historické centrum Prahy, Jan Chabr, kýč, doprava, Jan Šibík, Zdeněk Hřib, Adam Scheinherr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Případ ošklivých thajských masáží v historickém centru Prahy s provozovatelem řeší město  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.