Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Pokles tlaku v síti a těžké kovy ve vodě. Pražské vodovody doporučují napustit bazén z cisterny

Plánujete napouštět bazén na zahradě? Pražské vodovody a kanalizace doporučují napouštění bazénů vodou z cisteren. Při plnění bazénu z veřejné vodovodní sítě hrozí pokles tlaku v síti, který se může projevit i u jiných odběratelů. Voda z vlastní studny může zase obsahovat nežádoucí látky či těžké kovy.

„Veřejná vodovodní síť není primárně určená pro napouštění bazénů. Kvůli vysoké rychlosti proudění vody v potrubí může dojít k uvolnění sedimentů a tím k zakalení vody. Rovněž hrozí pokles tlaku v síti, který se může projevit i u jiných odběratelů,“ potvrdil tiskový mluvčí společnosti Tomáš Mrázek. „Pokud již někdo bude napouštět bazén přes vodovodní přípojku, tak mu doporučujeme, aby tak činil pomalu a mimo špičku nejlépe v nočních hodinách,“ dodal.

Další nebezpečí hrozí při napouštění bazénu z vlastní studny v podobě obsahu nežádoucích látek či těžkých kovů ve vodě. „Proto doporučujeme napouštět bazény vodou z cisteren a předejít tak různým problémům,“ zdůraznil.

Pokud i tak budete bazén napouštět z veřejného vodovodu, držte se následujících zásad. Nejvhodnější doba je mezi devátou večerní a pátou hodinou ranní, tedy mimo odběrní špičku. Vodu napouštějte pomalu, nedojde tak poklesu tlaku ve vodovodní síti a k uvolnění sedimentů a tím k jejímu zakalení. Doporučuje se také napouštění ve všední dny.

Foto PVK

Štítky ČR, správa, voda, rekreace, Praha, PVK, bazén, těžké kovy, Pražské vodovody a kanalizace, Tomáš Mrázek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pokles tlaku v síti a těžké kovy ve vodě. Pražské vodovody doporučují napustit bazén z cisterny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.