Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na Praze 12 staví novou radnici. Hrubá stavba je už dokončena

Hrubá stavba nové radnice na Praze 12 je dokončena. Po kolaudaci se všechny odbory sestěhují pod jednu střechu a nebude se stávat, že občané, kteří dorazí do budovy v Pískové ulici, budou muset přejíždět například až do Cílkové. Nová budova slibuje moderní vybavení a ekologicky šetrná řešení.

„Do výstavby zasáhl i coronavirus, kdy se na chvíli snížil počet pracovníků stavby a zároveň nebylo možné dovézt část technologií, které byly objednány z Itálie, nicméně dle vyjádření zhotovitele by tento problém neměl mít vliv na termín dokončení stavby,“ doplnil místostarosta Petr Šula (TOP 09).

Hrubá stavba je podle vedené městské části hotová, nyní se instaluje vnější zasklení a budují se sádrokartonové příčky pro rozdělení místností. Postupně se montuje vzduchotechnika a klimatizace.

Vedení městské části připravuje také podklady pro výběr nájemců jak obchodních, tak kancelářských prostor. V radnici by měla vzniknout restaurace, kavárna, reprografie a další menší obchodní jednotky. Zároveň bude v prostorách více než 800 metrů čtverečných kancelářských ploch k pronájmu pro podnikatele.

Budova by měla kombinovat moderní technologie. Příkladem jsou fotovolatické panely na střeše, které by měly pokrýt až třetinu spotřeby elektrické energie celé budovy. Dole v podzemí by zase měla být instalována akumulační nádrž na dešťovou vodu, kterou by radnice využila na závlahu zelených ploch nejen ve svém okolí. K dispozici bude také osm dobíjecích stanic pro elektromobily.

Ohodnoť článek

Foto Praha 12

Štítky Praha 12, Praha, radnice, stavba, TOP 09, Itálie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Praze 12 staví novou radnici. Hrubá stavba je už dokončena  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.