Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Pražskou zoo bude moci navštívit jen 8500 návštěvníků denně. Otevře se v pondělí

Zoologická zahrada v Praze se návštěvníkům otevře ve standardní otevírací době v pondělí 27. dubna. Počet návštěvníků však bude omezen na 8500 osob denně. Zakoupení vstupenky na místě nebude možné, uvedl ředitel zoo Miroslav Bobek. Vládní opatření proti nemoci covid-19 uzavřela zoo veřejnosti 13. března. Loni do zoo přišlo 1 456 526 návštěvníků, o 8000 více než v rekordním roce 2016.

"Uzavřeme pokladny a zájemci o návštěvu budou mít možnost zakoupit si e-vstupenky, a to vždy od 17 hodin dne předcházejícího návštěvě a během něj. Objem prodeje těchto e-vstupenek však bude limitován tím, že musíme zohlednit držitele běžných jednorázových či vícenásobných vstupenek, které si zakoupili již dříve a pro které budeme část kapacity rezervovat," uvedl Bobek s tím, že aktuální počet návštěvníků se bude zobrazovat na webu zoo.

Ředitel také doplnil, že avizovaný vstup příslušníků Integrovaného záchranného systému a pracovníků ve zdravotnictví za jednu korunu bude platit až ode dne, kdy zoo bude fungovat ve standardním provozu, tedy patrně od 25. května.

Uzavřeny zatím budou všechny vnitřní expozice a pavilony, rovněž nebude přístupná expozice lemurů ani prostory u výběhu goril. Neuskuteční se ani komentovaná krmení a další program. Vstup do prostor venkovních zahrádek restaurací bude ohrazený páskami a na povinnost nosit roušky a dodržovat rozestupy budou upozorňovat nově instalované informační tabule. Na dodržování těchto opatření budou podle ředitele zoo dohlížet pracovníci zoo i strážníci městské policie.

Vláda původně avizovala, že zoologické zahrady budou moci otevřít až 25. května. Ve čtvrtek 23. dubna ale rozhodla, že návštěvníci do nich mohou chodit skoro o měsíc dříve.

Ministerstvo zdravotnictví dnes zveřejnilo na webu podrobnější podmínky, za kterých bude moci být zoo v provozu. Návštěvníci si budou moci vstupenky zakoupit jen on-line, aby se zamezilo shlukování lidí na místě, zdůvodnilo ministerstvo. Počet návštěvníků nesmí přesáhnout 150 lidí na hektar.

Autoři | Foto ZOO Praha

Štítky ČR, příroda, koronavirus, Praha, zoo, návštěvnost, ZOO Praha, vstupenka, Miroslav Bobek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražskou zoo bude moci navštívit jen 8500 návštěvníků denně. Otevře se v pondělí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.