Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Úterý 24. září 2024  |  Svátek má Jaromír
Bez reklam

Městská policie koupí nové auto na svážení opilců. Na speciálně upravenu dodávku má připraveno 3,5 milionu

Pražští strážníci koupí nové auto na odvážení opilců z ulic. Nákup nové dodávky je součástí obměny vozového parku městské policie. Předpokládaná hodnota speciálně upravené dodávky je necelých 3,5 milionu korun, přesná částka vzejde z výsledku veřejné zakázky. Městskou policii zřizuje hlavní město Praha, jejím vrchním velitelem je pražský primátor a zaměstnává přes 2000 lidí. Vůz odvážející opilce vyjel poprvé do pražských ulic v roce 2006.

Nově pořízené vozidlo nahradí auto, které ke stejnému účelu pořídili strážníci v roce 2012 a které je nyní na hranici své životnosti, a to jak z hlediska stáří, tak najetých kilometrů i vybavení interiéru a vestavby. „Investice do jeho opravy je již nerentabilní," píše se v dokumentu.

Strážníci poptávají jedno skříňové vozidlo s dieselovým motorem o objemu minimálně 2,0 litru a výkonem aspoň 110 kW s pohonem čtyři krát čtyři a s automatickou převodovkou. Součástí zakázky je rovněž výbava prostoru, ve kterém budou strážníci vozit opilé lidi, a také osazení výstražnými světly, sirénou a vysílačkou.

Nejčastěji vyrážejí strážníci s vozem na odvoz opilců do centra města, například na Václavské náměstí, do ulice Na Příkopě, na náměstí Republiky a k Andělu. Při výjezdu spolupracují se záchrannou službou i policisty. Od začátku používání speciálního auta odvezla městská policie desítky tisíc opilých.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Se svolením Městské policie

Štítky městská policie, auto, opilci, nákup, magistrát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Městská policie koupí nové auto na svážení opilců. Na speciálně upravenu dodávku má připraveno 3,5 milionu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.