Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Mastercard rozšiřuje partnerství s bankou bunq a pomáhá posílit její růst v Evropě

PR článek

Společnost Mastercard a mobilní banka bunq dnes oznámily rozšíření vzájemného partnerství. Jeho cílem je posílit nabídku banky v Evropě. Díky možnosti využívat mezinárodní síť společnosti Mastercard je karta Green Card banky bunq dostupná již ve 30 evropských zemích včetně České republiky. Karta Green Card je platební karta Mastercard vyrobená z kovu. Za každých 100 eur, které klienti bunq kartou zaplatí, přibude jeden strom. Bunq jich takto zasadila již více než 100 tisíc.

Kartu Green Card společnost bunq byl představila v listopadu 2019 s cílem přispět k ochraně životního prostředí. Vedle výsadby stromů podle útraty se i samotná výroba karty probíhá šetrným způsobem. Od spuštění této zelené iniciativy před čtyřmi měsíci do současnosti zajistila mladá banka bunq výsadbu již více než 100 000 stromů. Ty jsou schopny z atmosféry odebrat přibližně 30,8 milionu kilogramů oxidu uhličitého, což je množství, jaké vznikne během 32 560 letů z Paříže do New Yorku.

Iniciativa Green Card je rovněž součástí nedávno vytvořené koalice Priceless Planet Coalition. Jedná se o platformu společnosti Mastercard, založenou s cílem sjednotit aktivity firem v oblasti udržitelného rozvoje a investice nasměrovat smysluplným způsobem k ochraně životního prostředí. Společně s ostatními partnery, kteří se zavázali k prosperitě konáním dobrých skutků, si koalice Priceless Planet Coalition vytkla za cíl během pěti let vysadit sto milionů stromů. Jedním ze zakládajících členů koalice je i mobilní banka bunq.

„Způsoby, jakými Evropané využívají banky a jak platí, se mění a vyvíjejí. Lidé od svých bank chtějí a očekávají technologie, které jsou nejen bezpečné a jednoduché na užívání, ale stále více také prospívají okolnímu světu. Společnost Mastercard má za to, že partnerství mohou sloužit nejen k podpoře inovací, ale i pomoci konat užitečné skutky. Naše vzájemně prospěšné partnerství se bankou bunq trvá již pět let a naše vzájemná spolupráce se nadále úspěšně rozšiřuje, na což jsme patřičně hrdí. Klientům po celé Evropě dokážeme poskytovat rychlejší a jednodušší služby, a ještě k tomu přispívat k ochraně životního prostředí,“ prohlásil Javier Perez, prezident společnosti Mastercard Europe.

Partnerství mezi společnostmi Mastercard a bunq vzniklo již v roce 2015, kdy se tato nová banka poprvé objevila na trhu. Od té doby představily společnosti bunq a Mastercard veřejnosti hned několik unikátních platebních karet. Uživatelům jsou nyní k dispozici například karty bunq Green Card či bunq Travel Card. Druhá jmenovaná poskytuje držitelům reálné směnné kurzy, ať už se vydají do kterékoli části světa.

Ohodnoť článek

Štítky MasterCard, platba, karta, bunq, banka, Evropa, partnerství, strom, Česko, Javier Pérez Iniesta, Paříž, New York

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mastercard rozšiřuje partnerství s bankou bunq a pomáhá posílit její růst v Evropě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.