Počasí dnes11 °C, zítra13 °C
Neděle 15. září 2024  |  Svátek má Jolana
Bez reklam

17 tisíc pražských prvňáčků dostane od magistrátu balíček se školními potřebami

Balíček, kterým letos vedení Prahy obdaruje prvňáčky na 221 školách, obsahuje praktické vybavení do školy. Drobnosti do balíčku věnovali i partneři města. 17 tisíc balíčků stálo město 1 751 000 korun bez DPH.

Celý balíček je v bavlněném sáčku na přezůvky a uvnitř děti najdou stíratelnou tabulku s fixem, trojhranné pastelky a tužky, ořezávátko, gumu a lepidlo. Partneři města pak do balíčku přidali publikaci Ferda od BESIPu, pastelky od Dopravního podniku, reflexní přívěsek od Městské policie, časopis KoPREtina od společnosti PRE, papírovou skládanku autobusu od ROPIDu, pravítko od Pražských vodovodů a kanalizací, omalovánky od záchranářů a zápisník od Zoo Praha. Navíc je součástí balíčku i vstupenka do Botanické zahrady a hvězdárny.

Strážníci se od pondělka vrátí na přechody před školy

„Chceme dětem udělat radost, vylepšit jim začátek školního roku a zároveň jim ukázat, že Praze na nich záleží. Děkuji všem organizacím, které do balíčku pro prvňáčky přispěly,“ řekl primátor hl. m. Prahy Bohuslav Svoboda (ODS). Město poskytuje balíček prvňáčkům již tradičně. 

„Jsem velmi rád, že i letos můžeme našim prvňáčkům poskytnout užitečné balíčky, které jim usnadní první kroky ve školním prostředí. Díky spolupráci s městskými společnostmi a partnery můžeme nabídnout nejen základní školní potřeby, ale i další praktické a zábavné předměty,“ přidal se k poděkování partnerům i radní pro oblast školství Antonín Klecanda (STAN).

S dopravou balíčků do škol pomohli před víkendem strážnící městské policie. Ti se také nejen první školní den postarají o to, aby před školami, kam děti zamíří, bylo bezpečno. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Magistrát hl. m. Prahy

Štítky balíček, škola, školní potřeby, Praha, prvňáčci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Schonbrun

Jenom jste zapoměli dodat že Ukrajincům jako by toho nebylo už dost.

Neděle, 1. září 2024, 14:05Odpovědět

17 tisíc pražských prvňáčků dostane od magistrátu balíček se školními potřebami  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.