Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Česko podle meteorologů zasáhnou bouřky, nevyhnou se ani Praze

V Česku v sobotu na většině území hrozí bouřky, ojediněle i silné. Doprovázet je bude přívalový déšť, kroupy a nárazy větru kolem 70 kilometrů za hodinu. Výstraha meteorologů platí v sobotu pro celou Českou republiku s výjimkou severozápadu Čech. Na svém webu to uvedl Český hydrometeorologický ústav. Včera teploty ve většině nižších a středních poloh vystoupaly nad 31 stupňů Celsia. Nadále zůstává v platnosti varování před požáry pro jižní Moravu.

Přes Česko bude o víkendu postupovat zvolna k východu zvlněná studená fronta. „Přinese velkou oblačnost a četné srážky, v sobotu převážně přeháňky a bouřky, v neděli i vydatnější deště," sdělili meteorologové. V sobotních bouřkách se podle nich mohou objevit přívalové srážky kolem 40 milimetrů, v opakovaných bouřkách i více, a kroupy do dvou centimetrů. „Bouřková činnost bude v Čechách slábnout později odpoledne, na Moravě a ve Slezsku mohou být bouřky silné až do pozdního večera, případně i v noci na neděli," uvedl ČHMÚ.

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky počasí, bouřky, ČHMÚ, předpověď

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česko podle meteorologů zasáhnou bouřky, nevyhnou se ani Praze  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.