Počasí dnes18 °C, zítra13 °C
Středa 11. září 2024  |  Svátek má Denisa
Bez reklam

Dvojka v září oslaví 145 let od povýšení Královských Vinohrad na město

Letos v září si Praha 2 připomene dvě významná výročí – 145 let od povýšení Královských Vinohrad na město a 140 let od vzniku farnosti sv. Ludmily. Radnice městské části při této příležitosti připravila řadu akcí, které zahrnují koncert, slavnostní mši a výstavu věnovanou historii této významné pražské čtvrti.

Hlavní událostí oslav bude Koncert pro Dvojku, který se uskuteční v neděli 15. září od 19 hodin před bazilikou sv. Ludmily na náměstí Míru. Na koncertě vystoupí přední osobnosti české hudební scény například Tereza Mátlová nebo Daniel Hůlka. Doprovod jim zajistí BigBand Felixe Slováčka a pěvecký sbor Vratislavka pod vedením sbormistryně Evy Kleinové. 

Historický milník představí panelová výstava

Den poté, v pondělí 16. září, v 16:30 v bazilice sv. Ludmily proběhne slavnostní mše svatá. Tuto duchovní akci povede Jakub Karel Berka, OPraem., z farnosti sv. Ludmily. Mše bude nejen připomínkou 140. výročí vzniku farnosti, ale také příležitostí k setkání a zamyšlení nad bohatou historií a duchovním odkazem Vinohrad.

Od 26. září do 25. října bude na náměstí Míru k vidění panelová výstava, která návštěvníkům nabídne pohled do historie Královských Vinohrad. Výstava představí klíčové okamžiky ve vývoji této městské části, počínaje vznikem vinic, přes architektonický rozmach a kulturní změny až po současnou moderní podobu Vinohrad. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Se svolením MČ Praha 2

Štítky Vinohrady, výročí, historie, koncert, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvojka v září oslaví 145 let od povýšení Královských Vinohrad na město  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.