Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Česku je 214 potvrzených případů nákazy novým koronavirem

, aktualizováno 15. března 2020, 7:23

V Česku je 214 potvrzených případů nákazy novým koronavirem, uvedlo ministerstvo zdravotnictví. Od sobotního večera přibylo 25 nových případů, během soboty přibylo 39 nakažených. Data, která ministerstvo zveřejnilo na stránkách věnovaných COVID-19 k dnešním 6:15, zatím neuvádějí aktuální údaje výskytu nemoci podle krajů.

Dvě třetiny nemocných se infikovaly v zahraničí, třetina v České republice. Ze zemí, v nichž se Češi nakazili, stále převažuje Itálie (74,5 procenta), která je v současnosti státem s nejvyšší počtem nově nakažených na světě. Z Rakouska si nákazu "přivezlo" 12,7 procenta nemocných Čechů.

Největší část nakažených je ve věku od 25 do 54 let. Počet nakažených seniorů nad 65 let je vyšší než počet nemocných dětí. Testováno zatím bylo přes 4000 lidí.

Autoři | Foto Facebook Nemocnice na Bulovce

Štítky koronavirus, pacienti, počty, Praha, Česko, COVID-19, infekční onemocnění, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Itálie, Rakousko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Česku je 214 potvrzených případů nákazy novým koronavirem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.