Počasí dnes29 °C, zítra32 °C
Pátek 28. června 2024  |  Svátek má Lubomír
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Psí hřiště podporují páníčky v trávení volného času se svými čtyřnohými kamarády

PR článek

Že je pes nejlepším přítelem člověka, to jste už nejspíš slyšeli, ale věděli jste, že to má také faktické opodstatnění? Ano, majitelé psů jsou totiž díky společnému pravidelnému pohybu v lepší kondici. Pejsci jim napomáhají také k udržení emocionální pohody. Tato zvířata na nás mají vědecky prokazatelný pozitivní vliv a je dobré jim to umět oplatit společně stráveným časem. Podnikněte proto dogfitness, bull sporty anebo zajděte aktivně využít společný čas na jedno z moderních psích hřišť, které letos ve spolupráci s dvaceti obcemi napříč Českou republikou staví společnost Purina.

Majitelé pejsků jistě dají zapravdu v tom, že jeho pořízení dokáže výrazně pozměnit životní styl, a to zcela jistě k lepšímu. Díky potřebě pravidelného venčení čtyřnozí mazlíčci motivují k častému pohybu, a tím podporují udržování dobré kondice svých majitelů. Navíc psí potřeba socializace umožní propojení s dalšími pejskaři a nahrává příležitosti pro vytváření nových přátelství. V neposlední řadě se pejsek stává nepostradatelnou oporou, která může pomoci nejen s překonáváním náročných životních situací.

Věděli jste, že chovatelé mazlíčků mají obecně nižší riziko onemocnění srdce a cév? Nejlépe jsou na tom právě majitelé psů, a to díky již zmiňovaným pravidelným psím procházkám. Vyplývá to z průřezové analýzy dat projektu Kardiovize Brno 2030, výzkumného programu Mezinárodního centra klinického výzkumu Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně (FNUSA-ICRC).

Psí láska je vratná investice

Psí láska je tak nepochybně vratnou investicí. Jak ji ale našim chlupáčům oplácet? Zcela jistě naší pozorností a společně tráveným časem. Přinášíme proto pár tipů na aktivity, které by mohly vás a především vaše pejsky bavit. Osvědčenou klasikou jsou samozřejmě výlety do přírody všeho druhu. Obzvlášť při návštěvě národních parků si ale pohlídejte, že je zde vstup se psy povolen. Zábavné jsou také hry v podobě psích hlavolamů či nose work. Pokud hledáte více sportovně zaměřenou aktivitu, můžete vyzkoušet bull sporty, pasení ovcí, agility, dogfitness nebo cvičení na míčích – vybírejte podle toho, co bude vás a vašeho mazlíčka nejvíce bavit.

Psí hřiště aneb osvědčená klasika

V poslední době se začínají stále častěji objevovat nejrůznější typy psích hřišť a parků, kde si mohou zasportovat pejsci a spolu s nimi i jejich páníčci a společně tak strávit příjemný čas. Právě pro posílení vazby mezi páníčkem a psem a vytvoření možností pro společné trávení volného času se do výstavby takovýchto hřišť pustila také společnost Purina.

Díky jejímu sponzoringu a spolupráci s vybranými obcemi začala letos firma Hřiště pod Květinou postupně realizovat dvacet psích hřišť z certifikovaného akátového dřeva FSC (Forest Stewardship Council) a PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification). Purina finančně zaštítí výstavbu, vlastníkem a správcem hřiště jsou samotné obce, jejich vedení tak má vše pod kontrolou.

„Náš cíl byl vybudovat síť míst, kde budou mít majitelé psů možnost trénovat poslušnost a různé psí triky, setkávat se s jinými pejskaři a vyměňovat si své zkušenosti,“ vysvětluje Lenka Soal, trade marketing manažerka společnosti Purina.

Purina se proto rozhodla ve spolupráci s obcemi vystavět 20 psích hřišť po celé České republice, které budou poskytovat prostor pro radost i trénink až 16 tisíc pejskům i jejich páníčkům. Hřiště budou rozmístěna jak v menších obcích, jako jsou nejmenší Bořenovice s 50 psy, tak i ve větších městech, mezi která patří například Jihlava, kde žije 3679 psích miláčků.

Z dalších obcí přihlášených do programu byly vybrány: již zmíněné Bořenovice a Jihlava a dále Bžany, Český Rudolec, Český Těšín, Chvalčov, Dvůr Králové nad Labem, Holice, Jinačovice, Kadaň, Kraslice, Letonice, Měšice, Nedvězí u Prahy, Nelahozeves, Sázava, Únanov, Úpice, Úštěk a Zubří.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Psí hřiště podporují páníčky v trávení volného času se svými čtyřnohými kamarády  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.