Počasí dnes11 °C, zítra13 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Popeláři odvezli od O2 areny 30 velkých kontejnerů a 156 popelnic odpadků

Zaměstnanci městské svozové firmy Pražské služby odvezli při mistrovství světa v hokeji od libeňské O2 areny v Praze zhruba 30 velkoobjemových kontejnerů a desítky velkých popelnic odpadků. Na pořádek dohlížely denně tři desítky lidí a strojů. Firma uklízela také po televizním přenosu na Staroměstském náměstí a uvítání českých hokejistů, kteří šampionát vyhráli.

„V Libni bylo po celou dobu konání mistrovství světa vše kolem úklidu naprosto bez problémů. Během mistrovství jsme odvezli od pražské O2 areny zhruba 30 velkoobjemových kontejnerů a přibližně 156 velkých popelnic po 1100 litrech. O pořádek se tu denně staralo dohromady asi 30 lidí a strojů," uvedl mluvčí firmy Alexandr Komarnický.

Zaměstnanci PSAS uklízeli po fanoušcích rovněž v noci z neděle na pondělí a v pondělí ráno na pražském Staroměstském náměstí. Po dohodě s Technickou správou komunikací, která úklid u PSAS objednává, posílili služby na náměstí operativně potřebné síly z okolních lokalit. „Podobně tomu bylo i v noci z pondělí na úterý a v úterý ráno," sdělil mluvčí.

Po dobu šampionátu nainstalovali pracovníci PSAS v takzvané FAN zóně u O2 areny namísto klasických košů obruče s igelitovými pytli, jejichž počet byl vyšší, než je v okolí běžné. Po dobu šampionátu na místě také firma uklízela častěji než ve standardní dny, a to nejen v okolí haly, ale i u křižovatky Balabenka a až po náměstí OSN a křižovatku Harfa.

České hokejisty dnes na Staroměstském náměstí přivítají fanoušci na oslavě zisku titulu mistrů světa. Začátek akce je naplánován na 17 hodin. Náměstí bylo i v minulosti tradičním místem pro přivítání a oslavy s hokejisty po jejich velkých triumfech. Vedle jiného na něm byla oslava vítězství s olympijským týmem z Nagana. Lidé na náměstí mohli sledovat na velkoplošné obrazovce i nedělní finále, v němž Češi zdolali Švýcary 2:0.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pražské služby

Štítky hokej, odpady, Praha, Pražské služby

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Popeláři odvezli od O2 areny 30 velkých kontejnerů a 156 popelnic odpadků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.