Počasí dnes26 °C, zítra31 °C
Pondělí 17. června 2024  |  Svátek má Adolf
Bez reklam

VIDEO: Na Staroměstském náměstí fandily českým hokejistům tisíce lidí. Záchranáři raději přistavili speciál Fénix

, aktualizováno 26. května 2024, 23:22

Tisíce příznivců českého národního hokejového týmu se dnes sešly v centru Prahy, kde na obří obrazovce sledovaly finálové utkání mistrovství světa. Dohlížela na ně státní i městská policie, hasiči i záchranáři. Ti ošetřili šest lidí a preventivně také přistavili speciál Fénix.

Na Staroměstské náměstí lidé mířili už kolem sedmé, dvacet minut po osmé, kdy zápas se Švýcarskem začal, už bylo zaplněné po palác Kinských. 

Město nechalo obrazovku na náměstí instalovat v sobotu, organizaci má na starost Taiko, které pořádá i trhy. Mezi fanoušky jsou i rodiny s dětmi, mladí i starší lidé. Na dotaz redaktorky Pražské Drbny proč dorazili, byla ve velké většině odpověď: „No protože hrajeme po čtrnácti letech o zlato.“

Zajištěno je i občerstvení, jeho prodej ale po desáté kvůli nočnímu klidu skončí. 

Na akci dohlíží státní i městská policie, tři posádky záchranářů a hasiči. Jak na síti X informovala mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová, do půl desáté bylo ošetřeno šest lidí, dva odvezli do nemocnice. „Z preventivních důvodů byl aktivován a v následujících minutách bude přistaven speciál FÉNIX," napsala Poštová. Jsou to podle ní stavy spojené s nevolností a v jednom případě kolaps.

„Celá událost s sebou přinese také dílčí omezení v okolí Staroměstské náměstí. Do některých ulic, například Celetná, Pařížská, Dlouhá a Železná, bude zakázán vjezd vozidel z důvodu bezpečnosti a ochrany majetku," uvedl již dříve mluvčí magistrátu Vít Hofman.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Tran Anh Tuan

Štítky Staroměstské náměstí, hokej, fanoušci, národní tým

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Na Staroměstském náměstí fandily českým hokejistům tisíce lidí. Záchranáři raději přistavili speciál Fénix  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.