Počasí dnes25 °C, zítra27 °C
Pondělí 24. června 2024  |  Svátek má Jan
Bez reklam

Do Zoo Praha dorazila medvědí dvojčata Gregor a Aleut

V pátek večer dorazili do pražské zoo dva lední medvědi. Samci Gregor a Aleut jsou z polské zoo ve Varšavě, kde nyní začne rozsáhlá rekonstrukce. Samec Tom, který původně pražský výběh obýval, vycestoval do Kazachstánu za potenciální družkou. Medvědí dvojčata budou moci návštěvníci poprvé vidět v pondělí.

Gregor a Aleut se narodili v roce 2010 v Zoo Norimberk, od svých tří let ale žijí v polské Zoo Varšava. Gregor je z dvojice mohutnější, zatímco Aleut je vyšší a štíhlejší. Byť je medvědům 13 let jsou podle chovatelů stále velmi hraví, jako dvojčata k sobě navíc mají velmi blízko.

Bratři se momentálně seznamují s novým prostředím, kolem jejich výběhu je zatím umístěno dočesné ohrazení. Gregor a Aleut totiž z polské zoo nejsou zvyklí na psy.

Ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek připomněl vznik nové expozice Antarktida, kam by se měli medvědi časem přesunout. „Příchod Gregora a Aleuta bezprostředně souvisí s tím, že v Zoo Praha vznikne nová moderní expozice pro lední medvědy, jinými slovy že jsme perspektivními chovateli těchto šelem,“ uvedl Bobek.

„Expozice Arktida, jejíž stavba by měla začít v tomto roce, poskytne ledním medvědům prvotřídní podmínky pro odchov mláďat a bude lákat návštěvníky z celého světa,“ uvedla náměstkyně primátora hl. m. Prahy pro oblast životního prostředí Jana Komrsková.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petr Hamerník, Zoo Praha; Miroslav Bobek

Štítky zoo Praha, medvědi, výběh, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Zoo Praha dorazila medvědí dvojčata Gregor a Aleut  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.