Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

VIDEO: Noční vlci přijeli do Prahy, čekali je fanoušci i nadávky

Přivítání v podobě transparentů, vlajek a pokřiků si pro motorkáře Night Wolves MC připravili odpůrci ruské agrese na Ukrajině. Aktivisté ze skupiny Kaputin stáli u vstupu na Olšanské hřbitovy, kam Noční vlci přijeli uctít vojáky padlé za druhé světové války.

Motorkáři, mezi kterými byl i poslanec SPD Jaroslav Foldyna, do ulice U Nákladového nádraží dorazili v jednu odpoledne. Na místě už byli připraveni protestující, ale také policisté, kteří na celou akci dohlíželi.

Aktivisté ze skupiny Kaputin měli stejný transparent jako včera v Brně, stálo na něm Vítáme delegáty ruské teroristické federace. Kromě toho si přinesli vlajky Ukrajiny, Evropské unie i USA. Za skupinu se protestu účastnil i poslanec Martin Exner (STAN).

„Podporují Vladimíra Putina a agresi na Ukrajině. Podporovali i obsazení Donbasu a Donětska ruskými vojsky. Myslím si, že je potřeba nezneužívat válku k tomu, aby se prezentovalo dnešní Rusko,“ řekl Exner Pražské Drbně a Blesku.

Po příjezdu Noční vlky přivítali nižší desítky příznivců, kteří měli české i ruské vlajky a mnoho z nich i svatojiřské stuhy. 

Protestující od motorkářů oddělila policie, došlo jen ke slovním potyčkám, když Noční vlci vcházeli na hřbitov. Tam položili květiny u několika památníků. U hrobů vojáků Rudé armády pak z reprobedny zahráli českou i slovenskou hymnu. Proslovy měli zástupci české i slovenské skupiny, člen z Německa i Jaroslav Foldyna. 

U východu pak byli opět připraveni aktivisté z Kaputin, pokřikovali hesla jako „Putin je vrah" nebo „Celá Praha zpívá s náma, do p*dele s fašistama".

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Tran Anh Tuan

Štítky Noční vlci, Rusko, Kaputin, protest, motorkáři, Foldyna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Klečka

Obávám se, že pokud přijeli, poklonili se padlým klukům, kteří položili životy v boji proti fašistům a už se nevrátli domů, jsou protesty nejen přihlouplé, ale i trapné. Slušelo by se u památníku smeknout a tiše postát.

Sobota, 11. května 2024, 12:45Odpovědět

Melánie Hiralová

"Celá Praha zpívá .." s Kaputinem? Nemluvte laskavě za mne. Já NE. Já uctívám památku všech mrtvých, všech hrdinů, kteří nás osvobodili a položili za nás to nejcennější co měli - lidský život. Čest jejich památce.

Středa, 8. května 2024, 12:34Odpovědět

VIDEO: Noční vlci přijeli do Prahy, čekali je fanoušci i nadávky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.