Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Na Václavském náměstí se sešli fanoušci Star Wars a pochodovali do Holešovic

Na pražském Václavském náměstí se dnes sešlo několik desítek fanoušků filmů Star Wars. Odtud se lidé vypravili v kostýmech na průvod Prahou a následně zamířili do holešovického Cross Clubu, kde se koná hlavní slavnost mezinárodního dne Hvězdných válek. Na návštěvníky čeká program nebo si mohou zakoupit knihy a další suvenýry vztahující se k filmu. První snímek ze série Star Wars: Epizoda IV – Nová naděje natočil režisér George Lucas v roce 1977.

„Tento ročník Star Wars dne je první po čtyřech letech, po těch covidových, takže jsme rádi, že se to opět podařilo zrealizovat a doufáme, že se tu lidé budou bavit a všichni oslaví den Hvězdných válek, toho, co máme všichni rádi. Je to zároveň i svátek kostýmových organizací Rebel Legion a Czech Garrison 501st Legion," řekl jeden z organizátorů Pavel Klimeš.

Sága Star Wars zasáhla miliony fanoušků po celém světě. Jde o jeden z nejúspěšnějších příběhů všech dob, jehož sláva a popularita přesáhla filmová studia a kina. George Lucas získal za první natočený díl sedm Oscarů.

Lidé se v kostýmech Obi-Wan Kenobiho, Darth Vadera nebo Rey, ale také robota R2-D2 začali scházet na náměstí po 9:00. S sebou měli také vlajky s motivy z filmu. Z náměstí se následně vydali směrem ke Staroměstskému náměstí, aby nakonec zamířili do holešovického klubu.

Toho, co fanoušky Hvězdných válek spojuje, je podle Klimeše mnoho. „Je to 100 lidí a 100 chutí, ale kdybych měl mluvit za sebe, tak mně se vždy líbila ta mytologie, že to je fantasy, ale ve sci-fi kabátku, to mě na tom vždy přitahovalo," doplnil Klimeš.

V Cross Clubu jsou pro fanoušky připraveny přednášky mimo jiné o nových knihách s tematikou Star Wars, besedy a rozhovory s hosty, kteří budou diskutovat o různých tématech vztahujících se k filmové sérii, hovořit budou například o 25. výročí uvedení Star Wars: Epizody I – Skrytá hrozba. K tomu promluví také dabéři, kteří propůjčili postavám hlasy. „Máme připraveny také aktivity pro děti, dětskou cosplay, a řadu dalších věcí," řekl Klimeš.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky fanoušci, zábava, film, zajímavosti, Star Wars

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Václavském náměstí se sešli fanoušci Star Wars a pochodovali do Holešovic  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.