Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Strakova akademie znovu otevřela své zahrady návštěvníkům

Veřejnosti se otevře zahrada Strakovy akademie, lidé ji od dnešního dne mohou navštívit každou sobotu až do poloviny října. Zahrada sídla vlády se na letní soboty otevírá už třetí rok, lidé se do ní mohou podívat mezi 10:00 a 18:00. Novinkou je možnost využití audioprůvodce.

Aplikace, kterou si lidé mohou stáhnout do mobilního telefonu, bude návštěvníky provázet po označených místech, kde si vyslechnou výklad o využití zahrady, rostlinách a keřích. Dozvědí se také informace o historii budovy.

Zahrada Strakovy akademie se mezi lety 2021 až 2022 rekonstruovala, nově je uspořádána tak, aby sloužila nejen k reprezentačním účelům, ale mohla být také pravidelně přístupná pro veřejnost.

Návštěvnická sezona objektů úřadu vlády začala 1. května, veřejnosti budou budovy přístupné ve vybrané dny a státní svátky do 17. listopadu. Celkem za sezonu úřad vlády uspořádá 14 otevřených dnů, pět z toho v Lichtenštejnském paláci, čtyři v Kramářově vile, tři v Hrzánském paláci a dva ve Strakově akademii.

Tradice dnů otevřených dveří k úřadu vlády podle jeho vedoucí Jany Kotalíkové každoročně patří. "Jsem ráda, že i v letošním roce budou mít návštěvníci možnost vidět reprezentační prostory pana premiéra, kde přijímá české i zahraniční návštěvy. Ve Strakově akademii budou k vidění také prostory, kde jedná vláda," uvedla. V loňském roce podle ní objekty spravované úřadem vlády navštívilo více než 12 tisíc lidí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto prague.eu

Štítky zahrada, památky, vláda, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strakova akademie znovu otevřela své zahrady návštěvníkům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.