Počasí dnes24 °C, zítra26 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Kohouti s hlavou, kuřecí pařáty, přepravka plná žloutků. V Sapě našli víc než tunu pochybných potravin

Obchodníci v tržnici Sapa už musí být na pravidelné kontroly celníků i veterinárních inspektorů zvyklí, přesto se nepoučí a stále porušují zákon. Tentokrát tam Celní správa a Státní veterinární správa našly 1300 kilo potravin živočišného původu bez označení a správného zabalení.

Tým tvořený pracovníky Celní správy a inspektory Státní veterinární správy se ke známé pražské tržnici vydal koncem minulého týdne. Vyhlédli si dodávku, která do areálu přijížděla, a zastavili ji. 

„Vozidlo registrované v Polsku převáželo chlazená kuřata, chlazené nekuchané kohouty s hlavou a běháky, mražené a chlazené kuřecí běháky a chlazené kuřecí žloutky. Potraviny nebyly nijak označeny, neměly identifikační značky a nebyly zabaleny v originálních obalech výrobce,“ uvedl v tiskové zprávě mluvčí Státní veterinární správy Petr Vorlíček

Doklady sice řidič měl, patřily ale k jiným produktům. Neodpovídaly komodity, ani množství. Celkem v autě našli 1315 kilogramů takových potravin.

„U živočišných produktů nebyl přepravce schopen doložit dobu použitelnosti, ani zda pocházejí ze schválených potravinářských podniků, které jsou pod veterinárním dozorem,“ dodal Vorlíček.

Potraviny proto inspektoři označili a znehodnotili modrou barvou. Dopravce je teď musí nechat zničit a k tomu mu hrozí pokuta až padesát milionů.


 

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Státní veterinární správa

Štítky Sapa, Státní veterinární správa, Celní správa, kontrola, maso, pokuta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jana Řepová

Proč jim těmi vysokými pokutami jen hrozí? Proč jim je nenapálí opravdu? Možná by si to ti chránění podvodníci příště rozmysleli.

Sobota, 30. března 2024, 12:15Odpovědět

Kohouti s hlavou, kuřecí pařáty, přepravka plná žloutků. V Sapě našli víc než tunu pochybných potravin  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.