Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Turista z Brazílie řešil záhadu. Ubytoval se v Praze, jeho batoh ale sám odcestoval do Brna

Osmašedesátiletý Brazilec se vydal na dovolenou do Evropy, jednou ze zastávek byla Praha. Měl s sebou také černý batoh, který se zřejmě sám vydal na výlet. Zavazadlo totiž našli brněnští strážníci pohozené v Úzké ulici, nic v něm nechybělo. Muž nedokázal vysvětlit, jak se celá situace mohla stát.

Na trávě poblíž zastávky hromadné dopravy v ulici Úzké našla hlídka městské policie v černý turistický batoh. Když do něho strážníci nahlédli, kromě vzorně srovnaných věcí osobní potřeby a léků v něm našli i několik dokladů. Z nich hlídka vyčetla, že majitelem batohu je občan Brazílie.

„Hotelová karta, která byla také v zavazadle, strážníkům umožnila zjistit název pražského ubytovacího zařízení. Hned potom kontaktovali recepční hotelu. Pracovnici předali informace o nalezeném zavazadle jejich klienta,“ popsala mluvčí brněnských strážníků Jana Pokorná.

Za necelé dvě hodiny už hlídka věděla, že Brazilec si pro batoh do Brna přijede. Za pouhých šest hodin od zjištění nálezu skončilo zavazadlo s obsahem v rukách šťastného osmašedesátiletého majitele. Ani on sám však strážníkům nedokázal vysvětlit, jakým záhadným způsobem zůstalo zavazadlo v jihomoravské metropoli. Naštěstí se podle něho z batohu nic neztratilo.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Brno

Štítky turista, Brno, Praha, batoh, městská policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Turista z Brazílie řešil záhadu. Ubytoval se v Praze, jeho batoh ale sám odcestoval do Brna  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.