Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

E.ON opět snižuje ceny plynu. Všichni stálí zákazníci ušetří za odebraný plyn

PR článek

Od 1. května přistoupí společnost E.ON Energie k plošnému snížení ceny plynu pro přibližně 150 tisíc zákazníků. Týkat se bude všech stálých klientů, kteří nemají fixované ceny. K plošnému snižování E.ON přistupuje v posledním roce a půl už potřetí a ceny, které budou nově klienti za dodávku platit, budou ve srovnání s loňskými cenovými stropy nižší o 35 %. Domácnostem zlevní cena za odebraný plyn oproti stávajícím ceníkům o 13 až 21 procent v závislosti na spotřebě. Zákazníci, kteří plyn využívají pro vytápění, tak ušetří ročně až 4 500 korun. Cena, kterou budou klienti E.ONu od května platit, patří k nejvýhodnějším na trhu.

„Dlouhodobě dokazujeme, že se pozitivní vývoj cen na velkoobchodních trzích snažíme našim klientům do koncových cen promítat, jakmile to situace dovoluje. I proto jsme v loňském roce ceny plošně snižovali hned dvakrát u plynu i elektřiny. Ceny pro nové klienty pak upravujeme průběžně, naposledy to bylo na začátku března pro plyn a na začátku tohoto týdne pro elektřinu,“ vysvětluje Jan Zápotočný, místopředseda představenstva společnosti E.ON Energie, jednoho z největších dodavatelů energií na trhu v Česku. „Situace na trhu s plynem se aktuálně vyvíjí pozitivně, pomáhá nám i teplá zima a cena komodity na burzách klesá. I proto můžeme všem našim klientům, kteří u nás mají produkty bez fixace ceny, jejich ceníky znovu zlevnit,“ doplňuje Jan Zápotočný.

Kolik zákazníci ušetří?

Stálí zákazníci zaplatí v běžném ceníku za dodaný plyn 1 644 korun za MWh bez DPH (1 989 korun za MWh s DPH) ve všech pásmech spotřeby.  Nově tedy bude cena plynu v daném ceníku stejná, bez ohledu na výši odběru. „To, že v rámci ceníku sjednotíme cenu za megawatthodinu na stejnou úroveň, je další férový krok. Ceník tím bude přehlednější a srozumitelnější,“ říká Radek Fišer, vedoucí prodeje energií domácnostem ve společnosti E.ON Energie. „V praxi to znamená, že oproti stávajícím cenám nejvíce poklesne cena domácnostem, které využívají plyn pouze k vaření – a to o 21 %. V ostatních pásmech se ceny za odebraný plyn sníží o 13 až 16 %,“ upřesňuje Radek Fišer.

Domácnost, která plynem pouze vaří a ročně odebere do 1,89 MWh, ušetří ročně s novými ceníky oproti těm současným okolo 680 korun. Domácnost, která plynem i ohřívá vodu a ročně odebere okolo 8 MWh plynu, pak celkově ušetří přes 2 500 korun, a těm, kteří plynem i topí a ročně odeberou okolo 15 MWh, klesnou celkové náklady zhruba o 4 500 korun.

„Dobrou zprávou pro naše klienty je i snižování záloh. Tam, kde to bude možné, budeme zákazníkům snižovat zálohy na plyn plošně. Ostatní si mohou své zálohy upravit směrem dolů sami v portále nebo aplikaci Energie24,“ vysvětluje Radek Fišer.

„Je potřeba si také uvědomit, že naše ceny, které jsme loni stálým klientům dvakrát snižovali a aktuálně je snižujeme potřetí, patřily už během loňského roku k nejnižším na trhu. Kdybychom srovnali naše současné ceny plynu vůči cenovým stropům, které lidé v České republice u některých konkurenčních dodavatelů platili celý loňský rok, tak ti, kdo plynem topí, ušetří na dodávce plynu přes 15 000 korun ročně,“ doplňuje Radek Fišer.

E.ON snížil plošně ceny energií stálým klientům hned loni v únoru jako první na trhu a podruhé přistoupil ke snížení cen plynu vloni před topnou sezonou, kdy ceny klesly oproti v té době platným vládním stropům už o téměř 25 %. Klienti E.ONu tak prakticky celý rok nemusely vůbec řešit hladinu vládních stropů, protože jejich ceny byly nižší.

E.ON průběžně zlevňuje i nově nabízené ceníky

E.ON průběžně snižuje i ceníky fixovaných produktů pro nové a stávající zákazníky. „Akviziční ceny zlevňujeme letos už podruhé. První snížení proběhlo v lednu, podruhé jsme zlevňovali na začátku března. Cenu plynu jsme zlevnili oproti únoru v průměru o 250 korun za MWh, v elektřině bylo snížení ještě výraznější – o 400 korun MWh méně,“ říká Radek Fišer. Pokud k E.ONu přejde zákazník, který používá plyn k ohřevu vody nebo k topení, zaplatí při fixaci na jeden rok cenu 1 330 korun za MWh, pokud se zákazník rozhodne fixovat na dva roky, činí cena dokonce jen 1 250 korun za MWh.

Ohodnoť článek

Štítky E.ON, plyn, energie, E.ON Energie, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

E.ON opět snižuje ceny plynu. Všichni stálí zákazníci ušetří za odebraný plyn  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.