Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

V Českých Budějovicích vznikají nové byty. Hypotéku budou zájemci řešit za více než rok

PR článek

V Českých Budějovicích vzniká více než 200 nových bytů v atraktivní lokalitě. I díky bohaté nabídce služeb i nedaleké přírodě se nyní prodávají až tři byty týdně. Zájemce láká i to, že nyní zaplatí 20 procent z kupní částky a hypotéku budou řešit ve druhé polovině roku 2025.

Každý, kdo v uplynulých týdnech projížděl kolem propojky sídlišť Máj a Vltava, si musel všimnout několika velkých jeřábů a další techniky. V atraktivní lokalitě nedaleko Vrbenských rybníků a hned vedle parku 4Dvory pokračuje výstavba moderního bydlení. 

Nové bytové domy rostou před očima, napomáhá tomu i teplé počasí. Aktuálně se pracuje na podzemních podlažích, kde vznikají obvodové zdi či nosné prvky celé stavby. Následovat bude výstavba přízemí a následně i prvních podlaží, kde budou nové a nízkoenergetické byty.

Moderní bydlení v atraktivní lokalitě. Nové byty vznikají v Českých Budějovicích

V Českých Budějovicích právě vzniká více než 200 nových bytů. Projekt skupiny JTH roste v sousedství oblíbeného Parku Čtyři Dvory a jen pár kroků od Vrbenských rybníků. Nechybí ani kvalitní dopravní napojení a služby.

Předmětem výstavby jsou dva bytové komplexy. Ten větší je rozdělen do pěti sekcí a zahrnovat bude 196 bytů. Byty jsou všech dispozic od 1+kk po 4+kk. Druhý bytový dům vyniká tím, že zahrnuje pouze 15 bytů. K dispozici tam budou byty 2+kk a 3+kk. Terasy jsou orientované na jih a z ložnic budoucí obyvatelé uvidí již zmíněné Vrbenské rybníky. Ke každému bytu je možné pořídit jedno parkovací místo a větší byty mají rezervována místa dvě. To stejné platí i pro sklepní kóje. 

O byty je velký zájem. V menším bytovém domě už jsou volné pouze tři. „O bytový dům A, kde převažují byty 2+kk, je prodáno 23 bytů. Občas slyšíme, že trh je zamrzlý, ale u nás to určitě neplatí,“ říká Aleš Facon z prodejní kanceláře v Českých Budějovicích. Kombinace skvělé lokality a kvalitní nabídky bytů za startovací ceny podle něj zájemce láká. 

Aktuálně se týdně prodají dva až tři byty. Prodáno jich je už celkem 35. Stavba je na svém začátku. 

Podle Aleše Facona se vyplatí přijít včas. Lidé si mohou vybrat byt dle svých představ a nové bydlení je navíc k dispozici za výhodných podmínek. 

„Zájemci nyní platí opravdu jen 20 procent z budoucí kupní ceny. Doplatek v hodnotě 80 procent se realizuje do čtyř měsíců od kolaudace,“ popisuje Aleš Facon. Nyní jsou úrokové sazby poměrně vysoké, což se ale v budoucnu podle aktuálních výhledů změní. Hypotéku tak budou noví obyvatelé řešit v druhé polovině roku 2025. 

Potvrzuje se také, že jsou byty atraktivní investicí pro zájemce mimo region. Především menší byty si koupili lidé z Prahy či Olomouce a dalších měst. 

Generálním dodavatelem stavby jsou Dopravní a zemní stavby Teplice. Firma pokračuje s výstavbou podle plánu, aktuálně se i díky dobrým klimatickým podmínkám betonuje. Po dokončení projektu vznikne v atraktivní lokalitě moderní nízkoenergetické bydlení. Termín dokončení je prosinec roku 2025. První lidé by se stěhovali na jaře 2026. 

Podrobnosti k projektu naleznou zájemci zde

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky bydlení, byty, české budějovie, čtyři dvory, nájem, investice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Českých Budějovicích vznikají nové byty. Hypotéku budou zájemci řešit za více než rok  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.