Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

FOTOGALERIE: Prahou prošel průvod na podporu Ukrajiny, připojil se k shromáždění, kde promluvil prezident Pavel

, aktualizováno 24. února 2024, 18:00

Z náměstí Kinských vyrazilo několik tisíc lidí s transparenty a ukrajinskými vlajkami. Jejich cílem bylo Staroměstské náměstí, kde v 16 hodin začalo shromáždění Společně za Ukrajinu. Shromáždění zahájil proslovem Petr Pavel.

Prvním hostem na pódiu byl prezident Petr Pavel. „Nemluvíme o tom, že chceme porazit Rusko, nikdo nechce porazit Rusko jako zemi, ale chceme, aby Rusko odešlo z Ukrajiny a umožnilo jí svobodný rozvoj, tak jako se toho dostalo nám,“ řekl na pódiu.

Po Pavlovi zazněl videopozdrav od britského historika a politologa Timothyho Gartona Ashe. Na pódiu vystoupil také chargé d'affaires ukrajinské ambasády Vitalij Usatyj nebo herec Ondřej Vetchý. Ten je tváří sbírky na drony pro ukrajinskou armádu. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelneskyj natočil pro pražské shromáždění videovzkaz z letiště Hostomel u Kyjeva. 

Organizátoři z Evropského kongresu Ukrajinců, Člověka v tísni, Milionu chvilek pro demokracii a Paměti národa poděkovali za příspěvky do sbírek i za účast na shromáždění. Lidé minutou ticha uctili oběti války a na závvěr zazněla ukrajinská i česká hymna.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky průvod, Praha, Ukrajina, válka, protest

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTOGALERIE: Prahou prošel průvod na podporu Ukrajiny, připojil se k shromáždění, kde promluvil prezident Pavel  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.