Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Praha hledá logo pro prostor v Negrelliho viaduktu, nejlepší návrh dostane sto tisíc

Hlavní město vypsalo soutěž na nové logo a vizuální identitu prostoru oblouků Negrelliho viaduktu. Tam vznikne společensko-kulturní centrum. Zatím se dokončuje pilotní oblouk, který poslouží jako infocentrum. Vítěz získá sto tisíc.

Negrelliho viadukt v Karlíně je prvním železničním mostem a druhým nejstarším dochovaným. V roce 2020 dokončili jeho rekonstrukci, první oblouk v ulici Prvního pluku, napravo ve směru z centra, zasklili koncem října. V současné době ho dokončují, v provozu by měl být podle dřívějších informací měli letos v březnu. Poté v něm budou dva roky testovat provoz.

„Cílem provozu pilotního oblouku bude dle požadavku památkářů a Správy železnic otestovat, jaký má provoz dopad na kulturní památku, jak je energeticky náročný a jaký je zájem veřejnosti i potenciálních nájemníků na obsazení zbylých oblouků. S těmito informacemi prověříme reálnost naplnění vize schválené Radou hlavního města Prahy na zasklení a zprovoznění všech více než 40 oblouků pod viaduktem,“ uvedl v tiskové zprávě radní pro majetek, transparentnost a legislativu Adam Zábranský (Piráti).

V Negrelliho viaduktu zasklili první oblouk, dva roky v něm budou testovat provoz

Dělníci Technické správy komunikací zasklili první oblouk v rekonstruovaném Negrelliho viaduktu na Florenci. V rámci dvouletého pilotního provozu v něm od března příštího roku bude fungovat informační centrum. Město chce poté využít čtyřicet...

Čtyřicet procent z celkového počtu bude využito komerčně na financování celého projektu. Dalších čtyřicet procent poslouží kreativním účelům, dvacet inovativním.

Všechny podmínky soutěže najdete zde.

Zájemci se do soutěže o logo a vizuální identitu, které poslouží pro komunikaci s veřejností i možnými pronajímateli, mohou hlásit do 29. února letošního roku. „Předmětem jednokolové otevřené soutěže je návrh logotypu a grafického řešení prezentace pilotního oblouku, který bude v prvotní fázi zkušebního provozu sloužit jako infocentrum, meeting point a místo pro konání různých kulturních akcí,“ informoval v tiskové zprávě mluvčí magistrátu Vít Hofman.

První oblouk Negrelliho viaduktu dostal stavební povolení. Bude v něm informační centrum

Praha získala stavební povolení na realizaci pilotního oblouku mezi mostními pilíři Negrelliho viaduktu. Nejstarší železniční most v Praze, který spojuje Masarykovo nádraží a Bubny, prošel rekonstrukcí mezi lety 2017 a 2020. V prvních srpnových...

„Soutěže se mohou zúčastnit grafičtí designéři a designérky, kteří chtějí svým nápadem a kreativitou přispět k budoucímu využití veřejného prostoru v centru Prahy a vtisknout projektu novou tvář. Součástí hodnotící komise budou, kromě zástupců do projektu zainteresovaných stran, i nezávislí odborníci, kteří přispějí k výběru nejkvalitnějšího návrhu,“ doplnil Martin Boška, marketingový manažer společnosti Trade Centre Praha, která projekt spravuje.

Autor vítězného návrhu si odnese sto tisíc korun, účastníci na druhé a třetím místě dostanou patnáct tisíc korun skicovné.

Ohodnoť článek

Foto Institut plánování a rozvoje

Štítky Negrelliho viadukt, Karlín, soutěž, Praha, logo, design

Praha hledá logo pro prostor v Negrelliho viaduktu, nejlepší návrh dostane sto tisíc  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.