Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Na Ještědu se otevřou sjezdovky na Pláních. Skiareál láká na vynikající sněhové podmínky

PR článek

Mrznoucí počasí i nadílka přírodního sněhu umožní Skiareálu Ještěd otevřít další sjezdovky. Od pátku 19. ledna si návštěvníci po několika letech zalyžují i na Pláních – oblíbené jižní části areálu. V provozu tak bude přes 5 kilometrů sjezdových tratí, které aktuálně nabídnou ty nejlepší lyžařské podmínky především pro rodiny s dětmi. Na Ještědu kromě sněhu padají i ceny skipasů, které lze výhodně nakoupit online již od 490 korun.

„Díky příznivým podmínkám pro technické zasněžování a nadílce přírodního sněhu můžeme po pěti letech znovu otevřít oblíbené Pláně. Lyžařům tak nabídneme dalších 1,5 kilometru tratí a v provozu tak budou ty nejlepší sjezdovky na obou stranách areálu,“ uvedl ředitel Skiareálu Ještěd Radek Chalupa s tím, že Pláně budou v provozu od pátku 19. ledna přes celý nadcházející víkend. V dalším týdnu si zde návštěvníci zalyžují od středy do neděle. S nástupem jarních prázdnin budou sjezdovky na Pláních v každodenním provozu od 2. února.

Kromě sluncem zalitých Plání a oblíbené 1,5 km dlouhé páteřní sjezdovky Efecta Nová Skalka se mohou lyžaři těšit i na otevření dalších částí areálu. Již od čtvrtka 18. ledna bude uvedena do provozu horní část staré sjezdovky Skalka se snowparkem. Od soboty 20. ledna bude na přírodním sněhu sjízdná i spodní část sjezdovky Liberecká a Beranova cesta sloužící jako traverz mezi Černým vrchem a Skalkou.

Pro začátečníky je dále připraven dětský areál na Bucharce a Kubík FunPark, který je ideální pro výuku nejmenších lyžařů. Na Ještědu aktuálně panuje pravé zimní počasí a zdejší skiareál láká na vynikající sněhové podmínky. Úbytek lidí po svátcích a před jarními prázdninami navíc znamená poloprázdné svahy a minimální fronty u lanovek.

Pokud dáváte přednost rannímu manšestru a lyžovačce za svítání, můžete si zarezervovat Fresh Track – fantastické lyžování na čerstvě urolbovaném svahu, a to od 7:30 hod. před oficiálním otevřením lanovky s bohatou horskou snídaní. Díky špičkovému umělému osvětlení si nepochybně užijete i ORLEN večerní lyžování, které je v provozu denně od 18 do 21 hodin a nabídne úchvatné výhledy na Liberec. Ve Skiareálu Ještěd najdete i profesionální lyžařskou školu, kvalitně vybavenou půjčovnu, ski servis nebo velkokapacitní parkoviště jen pár kroků od lanovky.

TIP! Chcete ušetřit za skipasy? Nakupujte je jako letenky online v dostatečném předstihu! Ceny nejsou fixní, ale zobrazují se dynamicky podle vytíženosti střediska, počasí nebo podle počtu prodaných lístků. Stačí se zaregistrovat do věrnostního programu gopass.travel, jehož prostřednictvím na nákupu výrazně ušetříte. Aktuálně zakoupíte lednové celodenní skipasy již od 490 Kč.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Ještěd, lyžování, skiareál, Pláně

Na Ještědu se otevřou sjezdovky na Pláních. Skiareál láká na vynikající sněhové podmínky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.