Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Nejlepší investice je do vlastního sebevědomí

PR článek

Která žena by si nepřála mít po dětech figuru jako před nimi? Málokteré se to však podaří bez větší námahy. A co když máte děti tři a po každém vám zůstane „památka“ v podobě strií, převislého břicha, povislých prsou nebo velkých stehen? Pak se můžete svěřit do rukou odborníků, kteří vám pomohou od toho, co už příroda nebo cvičení zvrátit nedokázaly. Takovou cestu si vybrala i Linda, milující matka tří dětí, která si pro změnu své postavy vybrala pražskou kliniku plastické chirurgie OB Care.

„Všechna těhotenství pro mě byla úžasným obdobím, které jsem si velmi užívala,“ říká. „Co jsem si však neužívala byly ty velké změny váhy, které s tím byly vždy spojené. Nepomohly tomu ani dva císařské řezy, které jsem podstoupila. Po zastavení laktace a úbytku váhy byly výsledky těhotenství nekompromisní a některé partie zůstaly v nelichotivém stavu,“ vzpomíná dnes osmatřicetiletá maminka. Začala proto hledat způsob, jak to změnit. Na sociálních sítích četla zkušenosti ostatních žen a když našla nadšené recenze a fotky před a po operacích těch, které byly v péči lékařů kliniky OB Care, rozhodla se právě pro ni. „Po objednání na konzultaci jsem dorazila do ordinace. Seděl tam pohledný muž s usměvavým, profesionálním a lidským přístupem, MUDr. Martin Skála,“ vzpomíná pacientka. Jako řešení jejích problémových partií jí navrhl abdominoplastiku břicha (odstranění přebytečné kůže po zhubnutí) s liposukcí boků, modelaci prsou a stehen. „Domluvili jsme se na termínech a tím začala moje cesta k hezčímu tělu,“ popisuje pacientka.

Převislá kůže i tuk zmizí

První operaci – plastiku břicha podstoupila v březnu loňského roku. „U abdominoplastiky je, snad ještě více než u jiných zákroků, důležitá konzultace s lékařem,“ upozorňuje plastický chirurg kliniky OB Care MUDr. Martin Skála. „Ten doporučí rozsah operace a další možné zákroky, které napomohou co nejlepšímu výsledku,“ pokračuje. Společně s odstraněním přebytečné kůže (nebo i několik měsíců poté) je možné provést liposukci, během níž se odsává zbývající tuk z oblasti břicha a stehen.

„Kombinace s jinými velkými zákroky jako je například modelace prsů se nedoporučuje, protože se jedná o poměrně dlouhé operace s rizikem prodlouženého krvácení, vzniku podlitin a také proto, že pacienti musí po těchto operacích nosit různé druhy kompresního prádla,“ vysvětluje lékař.

Plastika břišní stěny je chirurgický zákrok, který se provádí v celkové anestezii a trvá dvě až tři hodiny. Pacientovi po něm zůstane jizva v tzv. bikiny linii. Po operaci zůstane ještě jednu až dvě noci na klinice. Poté, co jsou mu odstraněny drény a rána je znovu vyčištěna a převázána, dostane léky proti bolesti, případně i další a elastický (kompresní) pás, který musí nosit 24 hodin po dobu pěti týdnů. V následujících 6–8 týdnech jej pak musí nosit, když provádí nějakou fyzicky náročnou aktivitu.

„Hojení u mě probíhalo bez větších komplikací. Akorát po modelaci prsů, které jsem podstoupila v březnu letošního roku mě jizvy trochu trápí, takže je léčím kortikoidy. Řezy po plastikách se mi však zahojily hned po sundání kompresního prádla, tedy zhruba za těch osm týdnů. V plné kondici jsem byla vždy do měsíce,“ popisuje pacientka.

A jak dokázala spojit plastické operace s péčí o tři děti? „Už jsme sehraný tým,“ směje se Linda. Před odchodem na kliniku rodině navaří a uklidí. „Vedu děti k samostatnosti, takže ty dvě starší, které už chodí na druhý stupeň základní školy musí fungovat samy a po návratu z kliniky mi pomáhají jako podavači. Třetí, čtyřleté, je u babičky nebo chodí s manželem do práce. S péčí o pooperační rány mi pomáhá manžel, který je už po třetím zákroku zvládá levou zadní,“ směje se s tím, že aktuálně ji čeká ještě další operace – modelace hýždí.

Hezčí prsa za dvě hodiny

„Modelace prsů je chirurgický zákrok, který trvá podobně dlouho jako plastika břicha. Operační řez vedeme okolo prsního dvorce, poté svisle dolů do podprsní rýhy a dále v této rýze. Následně vymodelujeme prsní žlázu, odstraníme přebytečnou kůži a posuneme prsní dvorec nahoru, na střed nově vytvarovaných prsů,“ popisuje MUDr. Skála. Po krátkodobé hospitalizaci musí pacientka dodržovat čtrnáct dní klidový režim a poté nosit po celou dobu rekonvalescence speciální kompresní prádlo. Spát by měla na zádech a neměla by zvedat ruce nad hlavu. „Pokud je pooperační stav v pořádku, může se po zhruba třech týdnech vrátit do práce,“ dodává lékař.

Ani pro Lindu nebyl návrat k běžnému životu nijak těžký. „Zhruba tři dny po operaci jsem už doma zase fungovala jako maminka, kuchařka i pradlena,“ směje se. „Jak říká můj manžel – první den mdloby, druhý den nevolnost a spánek a třetí den pereš.“

S výsledky zákroků i s péčí lékařů a ostatního personálu kliniky OB Care je nadmíru spokojená. „Nosím teď oblečení o dvě konfekční velikosti menší a těším se, že další centimetry ještě zmizí,“ říká. Operace zatím stály podle jejích slov několik desítek tisíc korun. „Platí je manžel. Bere to jako skvělou investici do mého sebevědomí,“ uzavírá Linda. Spokojených pacientek jako je ona projde pražskou klinikou plastické chirurgie OB Care ročně několik stovek. „O naše klienty se stará stovka špičkových lékařských odborníků. Plastičtí chirurgové, anesteziolog, internista a další specialisté jsou jim k dispozici 24 hodin denně, sedm dní v týdnu,“ uzavírá MUDr. Martin Skála.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Nejlepší investice je do vlastního sebevědomí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.