Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Ornitologové v Praze počítali labutě, kachny, lysky a racky

Zástupci Dobrovolného ekologického spolku - ochrany ptactva ze Záchranné stanice živočichů Plzeň se letos, stejně jako každý rok v předvánočním čase, sešli, aby zkontrolovali a počítali hlavně labutě velké, divoké kachny, lysky černé a racky. Akce proběhla v sobotu 16. prosince  2023 dopoledne. Akci vedl hlavní koordinátor límcování, značení a kroužkování hus a labutí Michal Podhrázský.

Účastníci akce prošli levý i pravý břeh Vltavy mezi železničním mostem a Karlovým mostem. „Sešlo se nás na tomto ornitologicky zajímavém zimovišti opět hodně. Nechyběli jak kolegové ze severních Čech, tak z Čech jižních. Jelikož se nás opět do Prahy sjelo poměrně hodně kolegů, podařilo se odečíst hrubým odhadem opět kolem stovky ornitologických kroužků, zejména labutí a racků. Zároveň jsme pár zimních ptačích hostů na Vltavě odchytili,“ popsal ve zprávě pro novináře Karel Makoň ze Záchranné stanice živočichů Plzeň.
 
Celodenní akce přinesla podle Karla Makoně mnoho zajímavých dat. „Stejně jako loni a předloni i letos jsme se u vody potkali se skupinou Muzejnické exkurze vedené vedoucím Kroužkovací stanice Národního muzea Praha kolegou Jaroslavem Cepákem. Děkuji všem zúčastněným za příjemné předvánoční setkání s ornitologickým bonusem,“ uzavřel Makoň.

Ohodnoť článek

Foto poskytl Karel Makoň

Štítky ornitologové, ptáci, labutě, Praha

Ornitologové v Praze počítali labutě, kachny, lysky a racky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.