Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.
PR článekPondělí, 11. prosince 2023, 18:30
Pivovary Staropramen letos nově začaly udělovat Certifikát kvality čepovaného piva. Tyto certifikáty udělují obchodní sládci neboli mistři výčepu vybraným provozovnám, které musí splňovat přísná kritéria. V současné době jich je v Česku už 30. Inspirujte se doporučením Pivních mistrů a vyrazte vstříc dobrému pivu.
V současné době se certifikátem pyšní 30 provozoven a program bude pokračovat i do budoucna. „Máme radost, že je o něj zájem. Motivuje to i další provozovny, aby byly v péči o pivo co nejlepší a mohly o certifikaci usilovat. Uvědomují si, že jim certifikace může pomoci přilákat další zákazníky,“ vysvětluje Rudolf Schaffer, obchodní sládek Pivovarů Staropramen.
Certifikát je známkou toho, že provozovna prošla přísným hodnocením, jehož kritéria se kontrolují i průběžně během auditů. Kritéria jsou přísná, ale ne nesplnitelná. Hospoda či restaurace musí dlouhodobě vykazovat v péči o pivo dobré a stabilní výsledky. Důležitá je nejen technika čepování piva, ale i jeho skladování a údržba výčepního zařízení. Vše musí být čisté, pravidelně kontrolované a v perfektním stavu.
Ikonická restaurace Fortel se vyznačuje ojedinělým prostředím, ve kterém s přáteli zapomenete na čas. Na čepu mají přes osm druhů tankových piv v čele se Staropramen 11 a v kuchyni propojují českou kuchyni spolu s asijskou a středomořskou.
Tuto restauraci můžete navštívit například po předvánoční procházce v centru Prahy. Na první pohled vás zaujme moderním designovým interiérem a co je důležité, také nabízí tankové pivo s Certifikátem kvality od Pivních mistrů.
Tankovou Staropramen 11 si vychutnáte i v typické české restauraci Smíchovna na Andělu. V podniku nechybí ani televize, kde se vysílají nejrůznější sportovní utkání. Právě k pivu rozhodně fandění patří.
Certifikát kvality čepovaného piva získaly rovnou čtyři restaurace Šenkýrna v Praze – Hlubina, Na Ledárnách, Obzor a U Milionu. Pokud máte chuť na útulnou domácí atmosféru a poctivou českou kuchyni, určitě Šenkýrnu vyzkoušejte.
Na nejvýznamnějších turistických místech najdete restauraci U Pivrnce. Ta se vyznačuje nejen špičkovou českou kuchyní, ale také certifikovaným pivem Staropramen. U popíjení výborného piva si můžete prohlížet třeba kresby jejich hrdiny Rudy Pivrnce.
Sládek Marek Hrdlička to popisuje takto poeticky: „Nejdříve se prokousneme pevnou pěnou, pak následuje úžasná chuť se skvělým řízem. Pro každého výčepního je největší odměnou, když si štamgast po napití lehce oddychne, v očích se mu blýskne a pronese: ‚To je zázrak!’ Pokud budete chtít získat více informací nejen o tom, jak poznat dobře načepované pivo, ale zajímají vás i další záležitosti spojené s pivem, můžete si najít na Instagramu profil Pivní mistři, který mistři výčepu spustili letos v létě.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.