Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Kam v Praze vyrazit na zaručeně dobré pivo? To vám poradí mistři výčepu

PR článek

Pivovary Staropramen letos nově začaly udělovat Certifikát kvality čepovaného piva. Tyto certifikáty udělují obchodní sládci neboli mistři výčepu vybraným provozovnám, které musí splňovat přísná kritéria. V současné době jich je v Česku už 30. Inspirujte se doporučením Pivních mistrů a vyrazte vstříc dobrému pivu.

V současné době se certifikátem pyšní 30 provozoven a program bude pokračovat i do budoucna. „Máme radost, že je o něj zájem. Motivuje to i další provozovny, aby byly v péči o pivo co nejlepší a mohly o certifikaci usilovat. Uvědomují si, že jim certifikace může pomoci přilákat další zákazníky,“ vysvětluje Rudolf Schaffer, obchodní sládek Pivovarů Staropramen.

Certifikát je známkou toho, že provozovna prošla přísným hodnocením, jehož kritéria se kontrolují i průběžně během auditů. Kritéria jsou přísná, ale ne nesplnitelná. Hospoda či restaurace musí dlouhodobě vykazovat v péči o pivo dobré a stabilní výsledky. Důležitá je nejen technika čepování piva, ale i jeho skladování a údržba výčepního zařízení. Vše musí být čisté, pravidelně kontrolované a v perfektním stavu.

Fortel

Ikonická restaurace Fortel se vyznačuje ojedinělým prostředím, ve kterém s přáteli zapomenete na čas. Na čepu mají přes osm druhů tankových piv v čele se Staropramen 11 a v kuchyni propojují českou kuchyni spolu s asijskou a středomořskou.

Potrefená husa Platnéřská

Tuto restauraci můžete navštívit například po předvánoční procházce v centru Prahy. Na první pohled vás zaujme moderním designovým interiérem a co je důležité, také nabízí tankové pivo s Certifikátem kvality od Pivních mistrů.

Smíchovna

Tankovou Staropramen 11 si vychutnáte i v typické české restauraci Smíchovna na Andělu. V podniku nechybí ani televize, kde se vysílají nejrůznější sportovní utkání. Právě k pivu rozhodně fandění patří.

Šenkýrna

Certifikát kvality čepovaného piva získaly rovnou čtyři restaurace Šenkýrna v Praze – Hlubina, Na Ledárnách, Obzor a U Milionu. Pokud máte chuť na útulnou domácí atmosféru a poctivou českou kuchyni, určitě Šenkýrnu vyzkoušejte.

U Pivrnce

Na nejvýznamnějších turistických místech najdete restauraci U Pivrnce. Ta se vyznačuje nejen špičkovou českou kuchyní, ale také certifikovaným pivem Staropramen. U popíjení výborného piva si můžete prohlížet třeba kresby jejich hrdiny Rudy Pivrnce.

Jak poznáte správně načepované pivo?

Sládek Marek Hrdlička to popisuje takto poeticky: „Nejdříve se prokousneme pevnou pěnou, pak následuje úžasná chuť se skvělým řízem. Pro každého výčepního je největší odměnou, když si štamgast po napití lehce oddychne, v očích se mu blýskne a pronese: ‚To je zázrak!’ Pokud budete chtít získat více informací nejen o tom, jak poznat dobře načepované pivo, ale zajímají vás i další záležitosti spojené s pivem, můžete si najít na Instagramu profil Pivní mistři, který mistři výčepu spustili letos v létě.

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pepek Vyskoč

To je náhoda, všude Staropramen ..

Sobota, 6. ledna 2024, 22:10Odpovědět

Kazimír Třetí

Dobre pivo nepotrebuje PR clanek. Takze asi tak za me!

Neděle, 17. prosince 2023, 16:21Odpovědět

Kam v Praze vyrazit na zaručeně dobré pivo? To vám poradí mistři výčepu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.