Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

TÝDEN V PRAZE: Polévkování, kreslené kraťasy nebo queer party

Jako každý týden jsme pro vás i dnes připravili shrnutí nejzajímavějších akcí, které se pořádají následující týden v Praze.

ANIMOVANÉ iShorts; Krátké filmy 2020 nominované na cenu Oscar

Kino Světozor (Vodičkova 41), 4. 3. 2020, 20:45

iShorts je nezisková organizace, která se zabývá prezentací krátkých filmů a jejich autorů. Tentokrát se bude jednat o pásmo krátkých animovaných filmů, které byly nominované na prestižní ocenění americké Akademie filmového umění a věd. 

Petra Hůlová, Kamila Polívková: Macocha

Studio Hrdinů (Dukelských hrdinů 47), 6. 3. 2020, 20:00

Inscenaci prozaického díla “české Elfriede Jelinek” ve spolupráci s HaDivadlem. Sekvence myšlenek, vzpomínek a monologů. Text, který je považován za nejosobnější zpověď této autorky. Dozvídáme se mnohé o aspektech jejího života: o manželství, o vztahu k dětem, o jejím pocitu z vlastní tvorby.

BOBR queer femme party IV

Distrikt 7 (Veletržní 61), 7. 3. 2020, 20:00

Queer femme party s bohatým programem. Začíná pub kvízem, pokračuje vystoupeními v duchu queer art českých žen a končí party, která pojede až do rána. Pro osamělé a stydlivé slečny a paní je připravený speed dating. Akce je otevřena všem. 

Když zvířata v muzeu ožijí / JS 2020 přednáška

DOX (Poupětova 1), 7. 3. 2020, 15:30

Přednáška v rámci výstavy Oživlé muzeum, která se pořádá Národní historické muzeum Velké Británie. Tento unikátní projekt přináší nový pohled na vyhynulé druhy zvířat. Pomocí nových technologií a rozšířené reality můžete živě vidět živočichy, které se na naší planetě už nevyskytují.

Polívkování

Smíchovská náplavka, 7. 3. 10:00 – 18:00

Zahřejte se u českých tradičních polévek, jako je čočková, zelňačka nebo prdelačka, v nabídce však budou i polévky světových kuchyní: francouzská bujabéza, japonský ramen, mexická chipotle a další. K dispozici bude čerstvé pečivo a horké alkoholické i nealkoholické nápoje.

Ohodnoť článek

Foto Facebook Jeden svět

Štítky kultura, přehled, akce, Praha, muzeum, Petra Hůlová, Akademie filmového umění a věd, Studio Hrdinů, Ceny Oscar, šortky, Macocha, krátký film, Velká Británie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TÝDEN V PRAZE: Polévkování, kreslené kraťasy nebo queer party  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.