Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Vánoce v Praze budou ve stylu Popelky. Trhy zahájí Trávníček

Osmnácté vánoční trhy na Staroměstském a Václavském náměstí v centru Prahy začnou už tuto sobotu 2. prosince. Letos poprvé doladí atmosféru tradiční zvyky a pestrý program na obou náměstích. Vánoční trhy potrvají do 6. ledna a zaměří se na ekologii. Vánoční ozdoby na strom vyrobili dekoratéři z recyklovaného materiálu. Návštěvníci budou mít k dispozici plně rozložitelné kelímky, příbory a brčka. Nově se objeví také sběrače na kelímky.

Tématem letošních trhů bude ekologie

Americká CNN zařadila trhy na Staroměstském náměstí mezi pět nejhezčích vánočních trhů světa. „Každý rok chceme přinést něco nového tak, aby návštěvníci měli chuť znovu nasát vánoční atmosféru,“ uvedl v tiskové zprávě předseda představenstva společnosti Taiko, která trhy pořádá, Libor Votruba.

Velkým tématem letošních trhů bude ekologie a posílený úklid, a tak budou nově na odpadkových koších připevněné sběrače na nápojové kelímky, kam budou moci návštěvníci své použité kelímky zasunout.

„Nově jsme zvolili plně rozložitelný brčka, a příbory od české firmy Refork. Brčka i příbory jsou vyrobené z dřevěných odpadů a dalších přírodních materiálů a svým zpracováním zachovávají maximální komfort při konzumaci,“ popsal na tiskové konferenci ředitel společnosti Taiko Jan Dell.

Vánoční strom dorazil do Prahy. Od noci stojí na Staroměstském náměstí

Vánoční strom pro pražské Staroměstské náměstí dorazil do metropole už v pondělí podvečer. Od dnešní noci však zdobí Staroměstské náměstí. Převoz z okraje města do centra pracovníci kvůli rozměrům stromu naplánovali na noční hodiny. Smrk ztepilý,...

Vánoce na Staroměstském náměstí připomenou výročí Popelky

Smrk ztepilý, který měří 24 metrů, na Staroměstském náměstí ozdobí 60 obřích vánočních hvězd a 11 kilometrů světelných řetězů. Ozdobí jej také červené a zlaté koule, které připomenou barvy hlavního města Prahy, červenou a žlutou. Strom bude svítit každý den od desáté hodiny dopolední do jedné hodiny ranní.

Ozdobí jej ekologické hvězdy a motivy ptáčků, které připomenou padesát let od premiéry pohádky Tři oříšky pro Popelku. S animací na hudbu z této pohádky se bude strom rozsvěcovat každý den vždy v půl mezi 16:30 a 21:30.

Vzhledem k bezpečnostní situaci ani letos neproběhne slavnostní rozsvícení a strom se rozsvítí v předem nespecifikovaném čase. Trhy podle mluvčí společnosti Taiko Hany Tietze zahájí v sobotu ve čtyři hodiny odpoledne Pavel Trávníček se speciálním pozdravem u příležitosti padesáti let od premiéry pohádky Tři oříšky pro Popelku.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ivo Spisar

Štítky Vánoce, trhy, strom, smrk, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vánoce v Praze budou ve stylu Popelky. Trhy zahájí Trávníček  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.