Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Registr řidičáků v Praze výjimečně otevře i v sobotu. Důvodem je obrovský zájem o výměnu průkazů

Řidiči v Praze budou moci využít rozšířenou otevírací dobu registru řidičských průkazů. Výjimečně bude otevřen v soboty 11. a 25. listopadu od 08:00 do 13:00. Důvodem je velký zájem řidičů, kterým letos končí platnost průkazu. Dnes to sdělil mluvčí magistrátu Vít Hofman. Řidiči si průkazy mohou vyměňovat na magistrátním odboru dopravněsprávních činností v sousedství Kongresového centra Praha (KCP) v Nuslích. O řidičský průkaz si mohou řidiči požádat na kterémkoliv z 206 obecních úřadů obcí s rozšířenou působností po celé České republice.

„Takto rozšířená úřední doba je určena výhradně pro podání žádosti o vydání řidičského průkazu z výše uvedených důvodů a pro výdej již vyrobených průkazů," uvedl Hofman.

Výměnu lze udělat elektronicky z domova prostřednictvím Portálu občana. Na osobní návštěvu pracoviště je potom možné se objednat online přes stejný portál. Lidé si mohou online na webu hlavního města ověřit vytížení jednotlivých pracovišť a přepážek.

Praha letos vydala k 30. září 81 364 průkazů, z nichž lidé vyřídili online zhruba 20 procent. Podle magistrátu je zapotřebí v metropoli vyměnit 36 539 řidičských průkazů. Třetina řidičů z tohoto množství je ve věku nad 60 let.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MHMP

Štítky řidičské průkazy, zájem, registr, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Registr řidičáků v Praze výjimečně otevře i v sobotu. Důvodem je obrovský zájem o výměnu průkazů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.