Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Praha poskytne pět bytů mladým dospělým, kteří opouštějí dětský domov

Pražský magistrát poskytne neziskové organizaci Letní dům pět městských bytů, které poslouží mladým dospělým po odchodu z dětského domova. Byty budou mít na dva roky, poté bude možnost nájemní smlouvu prodloužit. Cílem je pomoci těmto lidem zařadit se do běžného života a osamostatnit se.

„Tyto byty mají být obsazeny dětmi z dětských domovů, které z nich odcházejí a mají být prevencí proti bezdomovectví. Sociální systém by měl fungovat jako trampolína, kdy se lidé odrazí, a ne jako pavučina, do které spadnou," řekla po jednání městské rady náměstkyně primátora Alexandra Udženija (ODS).

Smlouvu dostanou nájemníci od města vždy na dva roky s nájemným zhruba 150 korun za metr čtvereční. Pokud budou platit a řádně byt užívat, bude jim smlouva prodloužena. Postupně by se pak podle náměstkyně stali běžnými nájemci městského bytu. Děti, které byty dostanou, vybere organizace Letní dům, která s obyvateli dětských domovů nacvičuje samostatné bydlení již před dovršením 18 let věku.

Magistrát a městské části mají nyní asi 30 tisíc bytů z původního počtu 194 tisíc, které po roce 1991 přešly do vlastnictví města. Následovaly privatizace, které městský fond zredukovaly o více než 80 procent. Vedení města chce počet městských bytů opět navyšovat a zajistit tím dostupné bydlení například pro zástupce pro chod města zásadních profesí.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky byty, magistrát, dětský domov, pomoc, Letní dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha poskytne pět bytů mladým dospělým, kteří opouštějí dětský domov  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.