Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Fontána na Ládví stála třicet let ladem. Dočkala se opravy a čeká ji slavnostní spuštění

Městská část Praha 8 letos zrealizovala rekonstrukci tamní historické fontány. Ta byla přes třicet let nefunkční a zanedbaná. Oprava fontány je součástí první části revitalizace centrální zóny náměstí Ládví. Slavnostní pilotní spuštění proběhne 31. října.

Žulová fontána byla postavená už v osmdesátých letech minulého století a původně byla osázena listnatými stromy. Společně s přilehlým kulturním domem tak tvořila příjemné místo pro setkávání tamních obyvatel. Nyní však nebyla již přibližně třicet let v provozu.

Městská část Praha 8 vyslechla nápad spolku Krásné Kobylisy a dala si za úkol revitalizovat fontánu a k ní přilehlé okolí. V plánu je dále revitalizace centrální zóny náměstí Ládví, která má zpříjemnit tamní veřejný prostor. „Chystáme se okolí fontány osadit vylepšenými lavičkami, díky jejichž modernímu designu celá odpočinková zóna „prokoukne“ a stane se ještě příjemnějším prostředím pro trávení volného času,“ napsal místostarosta Prahy 8 pro strategický rozvoj Tomáš Hřebík (STAN) na svém Facebooku.

Přestože bude celá revitalizace dokončena až v příštím roce, chystá městská část na poslední říjnový den pilotní spuštění historické fontány. Nástupem zimy chce vedení městské části představit fungování, technické možnosti a kulturní odkaz fontány.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Krásné Kobylisy

Štítky ládví, fontána, slavnostní spuštění, Praha 8, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fontána na Ládví stála třicet let ladem. Dočkala se opravy a čeká ji slavnostní spuštění  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.