Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Před izraelskou ambasádou se sešli odpůrci i podporovatelé Izraele

Několik lidí se v sobotu sešlo před izraelským velvyslanectvím v Praze, aby vyjádřili nesouhlas s kroky Izraele v Pásmu Gazy po teroristickém útoku palestinského radikálního hnutí Hamás ze začátku října. Přišli i podporovatelé země s izraelskými vlajkami, bylo jich zhruba deset. Na akci dohlížely desítky policistů.

Necelá desítka lidí se sešla v parku Charlotty G. Masarykové přímo proti velvyslanectví. Akce začala okolo 16:30, trvala zhruba půlhodinu. K parku dorazila i desítka podporovatelů izraelské politiky, měli s sebou izraelské vlajky a vlajku USA. K žádnému konfliktu nedošlo.

Na demonstraci dohlížely desítky policistů. Podle mluvčího pražské policie Jana Daňka zajišťovali policisté standardní bezpečnostní opatření, která byla stejná jako na jiných demonstracích. Přítomni byli uniformovaní i neuniformovaní policisté a členové antikonfliktního týmu.

Palestinští ozbrojenci z Pásma Gazy provedli 7. října překvapivý útok na Izrael, při němž zahynulo přes 1400 lidí, a zhruba dvě stovky dalších byly uneseny. Izrael poté Hamásu slíbil naprosté zničení a zahájil masivní bombardování Pásma Gazy, které podle místních úřadů připravilo o život více než 4100 lidí a dalších 13.000 zranilo. Na palestinské území o rozloze menší než Praha také uvalil totální blokádu.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky válka, Izrael, Palestina, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ev Ik

Co to tu plácáte? BTW co je divného na tom, že jsou na nějaké demonstraci policajti v civilu? To je normální. Myslet si, jaké odhalení kdosi udělal, že je natočil jak sedají do služebáku je opravdu úsměvné.

Pondělí, 23. října 2023, 06:30Odpovědět

Martin Vaněk

Zdá se mi, že zjevně netušíte oč tu jde. Ti policajti totiž ony nepokoje rozdmýchávali, aktivně, stejně jako na demonstracích lidí, kteří měli plné zuby např. cikánského teroru v Č. Lípě, Vansdorfu, Budějicích atd, aby měl tento režim důvod brutálně zakročit a varovat tak ostatní před nespokojenými projevy, a odradit je od statečnosti. Ale když se lůza srotila po smrti cikánského feťáka před služebnou PČR v Teplicích, kde se dokonce dobývali dovnitř, žádná zásahovka, vodní děla ani těžkooděnci... V Chánově dokonce vyhodili policistu při výkonu služby z druhého patra (pachatel "nezjištěn"), jednoho mého známého zmlátili (také při výkonu služby, také "nezjišteń") tak, že je v ID. Drogy dealují přímo před zraky policistů, kteří trapně obcházejí špatně parkující auta, uprostřed města za plného provozu, v odpoledních hodinách, všem na očích... Jinak asi netušíte, že za vraždu dětí tady dostávají kriminálníci podmínky, za umlácení důchodce lopatou podmínka, za znásilnění a hodiny trvající znásilňování 13letého hocha - podmínka, atd... Asi by vám lezly oči z důlků, kdybyste jen tušila, kde to žijete.

Pondělí, 23. října 2023, 09:51Odpovědět

Martin Vaněk

Takže ti "podporovatelé" byli tajní příslušníci PČR...? Ale to je v pořádku - nemyslící individua musí poslouchat. Jen se divím, že nedostali befel k nějaké té provokačce - mají bohaté zkušenosti z demonstrací v Budějicích, N. Boru, Vansdorfu, Č. Lípě nebo v Praze na Staromáku, tam se jim to nějak vymklo, když je před vyprovokovaným zásahem při odchodu do služebního auta poznali někteří demonstranti, a zaznamenali na videích...

Neděle, 22. října 2023, 15:23Odpovědět

Před izraelskou ambasádou se sešli odpůrci i podporovatelé Izraele  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.