Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

VIDEO: Muž zkolaboval na zastávce. Zachránily ho ženy, které ho začaly oživovat

Velké štěstí na lidi kolem sebe měl muž, který zkolaboval na jedné z autobusových zastávek v Praze 8. Když se sesunul k zemi, okamžitě ho začaly oživovat dvě ženy, které byly v jeho blízkosti. Do resuscitace muže se pustili i strážníci, kteří na místo za chvíli dorazili. Muž skončil se zachráněným životem v nemocnici.

„Do záchrany muže na Praze 8, který zkolaboval u autobusové zastávky, se jako první zapojily dvě ženy, které byly na místě. Jedna prováděla nepřímou masáž srdce, druhá pomocí ambuvaku pomáhala s dýcháním,“ popsala začátek situace na facebookovém profilu pražských strážníků jejich mluvčí Irena Seifertová.

Když na místo přijeli pražští strážníci, ženy vystřídali v resuscitaci a dál v záchraně mužova života pokračovali. „Využili i defibrilátoru ze služebního auta, který doporučil výboj. Následně přijeli policisté a záchranáři, kteří muže, u něhož byly obnoveny životní funkce, převezli do nemocničního zařízení,“ doplnila mluvčí.

Srdeční masáž může být podle mluvčí městské policie často velice důležitým faktorem při záchraně lidského života. „Palec nahoru oběma ženám, které ani na chvíli s pomocí nezaváhaly,“ uzavřela Seifertová.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie hl. m. Prahy

Štítky záchrana života, muž, kolaps, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Muž zkolaboval na zastávce. Zachránily ho ženy, které ho začaly oživovat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.