Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V Praze do konce letošního roku vzniknou nová hřiště i parky

V Praze do konce letošního roku stavbaři vybudují nebo opraví některá dětská hřiště, sportoviště či parky. V plánu je například obnova dětského hřiště na Floře v Praze 3, výstavba nového městského hřiště u náměstí Českého povstání v Ruzyni v Praze 6 nebo výměna povrchů hřiště v Praze 11.

Praha 3 chystá do konce letošního roku obnovu veřejného dětského hřiště ve vnitrobloku na Floře. Návrh podle mluvčího městské části Jiřího Hannicha respektuje požadavky památkářů, protože se hřiště nachází v památkové zóně. Dělníci obnoví stávající herní prvky, jako je pískoviště, houpačka nebo domeček se skluzavkou. Postaví nové herní prvky, jež u dětí podporují rozvoj hrubé motoriky. V plánu jsou třeba pružinová houpadla, balanční deska nebo prolézačka. Přibudou nové lavičky a piknikový stůl. Radnice za výstavbu zaplatí zhruba jeden milion korun. Praha 11 do konce října vymění povrch na sportovních hřištích Jažlovická a Hrabákova.

V Praze 6 má podle mluvčího Marka Zemana v říjnu začít výstavba zcela nového městského hřiště v blízkosti náměstí Českého povstání v Ruzyni. „Pro Prahu 6 je tento projekt důležitý mimo jiné z toho důvodu, že v oblasti Staré Ruzyně doposud veřejně přístupné dětské hřiště scházelo," uvedl Zeman. Náklady na vybudování hřiště podle něj činí zhruba osm set tisíckorun.

Asi šest milionů korun dá Praha 6 na zbudování podzemní retenční nádrže na zachytávání dešťové vody v břevnovském parku Královka. Nyní dělníci také opravují pěší cestu v parku Ladronka poblíž Tomanovy ulice, která získá nově mlatový povrch.

V příštím roce radnice Prahy 6 plánuje rekonstrukci dětského hřiště Egyptská a hřiště 8. listopadu, úpravu některých zelených prostor na sídlišti Červený vrch a části zelených ploch na Vítězném náměstí.

V Praze 2 je pak v plánu proměna parku na Karlově u Novoměstských hradeb, který navíc bude zdobit originální umělecké dílo, sdělil starosta Prahy 2 Jan Korseska (ODS). „Chceme pokračovat v revitalizacích parků i renovacích dětských hřišť a fitness zón," uvedl Korseska. Radnice se tak chystá zrekonstruovat park U Hradeb v ulici Horská, kde chce městská část vybudovat veřejně přístupné restaurace, zázemí pro komunitní zahradu a obnovit plochy se sportovním využitím a na střeše budovy by měla vzniknout pobytová terasa s vyhlídkou. Novou podobu má získat také stávající objekt historické kuželny.

Nový prostor má podle Korsesky vzniknout v parku v Sadech bratří Čapků přiléhající k místní Základní škole Kladská v Praze 2. „Přijdou si na své jak pejskaři, tak i ostatní návštěvníci parku," uvedl Korseska. „Chybět nebudou klidná zákoutí ani různé sportovní prvky vybízející k aktivnímu trávení volného času," popsal. V parku podle něj přibyde zeleň nebo prostor pro žáky a učitele z přilehlé školy, kteří budou moci nově trávit část výuky venku. Na Peruácké stráni vznikne nové agility hřiště pro psy, dodal.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky hřiště, parky, městské části, Praha, děti

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Praze do konce letošního roku vzniknou nová hřiště i parky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.