Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

V Praze začala topná sezona. Pokud bude teplo, dodávky teplárna omezí

V Praze dnes začala topná sezona. Pražská teplárenská v souvislosti s aktuálními teplotami oznámila zahájení dodávek tepla pro domácnosti. Topnou sezonu v posledních dnech zahajují i další dodavatelé po celé republice.

Topná sezona podle zákona trvá od začátku září do konce května. Vytápění může být v tomto období omezeno nebo přerušeno v případě, kdy se průměrné venkovní denní teploty v daném místě dostanou minimálně dva dny po sobě nad 13 stupňů Celsia.

„V pondělí 9. října zahajujeme letošní topnou sezonu. Pokračujeme v pečlivém sledování vývoje venkovních teplot a v případě dlouhodobějšího oteplení budeme pružně reagovat. Naše předávací stanice jsou vybaveny automatickou regulací, která při zvýšení venkovních teplot sama reguluje provozovaná zařízení a omezí vytápění, aby nedocházelo k plýtvání energií," uvedla Pražská teplárenská.

Společnost zároveň upozornila, že u předávacích stanic, které společnost neprovozuje, je nutné nejdříve kontaktovat jejich provozovatele.

Pražská teplárenská je z hlediska počtu provozovaných zařízení jednou z největších teplárenských sítí v České republice. Aktivity společnosti se soustředí na hlavní město Prahu a přilehlé oblasti. Společnost v roce 2020 od Energetického a průmyslového holdingu podnikatele Daniela Křetínského koupila společnost Veolia Česká republika z francouzské skupiny Veolia.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky teplo, Praha, Pražská teplárenská, topení, počasí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Praze začala topná sezona. Pokud bude teplo, dodávky teplárna omezí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.