Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Ubytovna v Praze nabídne téměř 300 míst pro policisty. Vedení doufá, zvýší zájem o práci

Nová policejní ubytovna v pražských Kunraticích nabídne téměř 300 lůžek pro policisty z Prahy a okolí. Vedení sboru si od ní slibuje zvýšení zájmu o práci u policie. Při dnešním slavnostním otevření ubytovny to řekli policejní prezident Martin Vondrášek a ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). Objekt pořídilo policejní prezidium za 400 milionů korun.

„Snažíme se dlouhodobě s panem policejním prezidentem, s celým vedením policie, dát policistům takové podmínky, aby měli zájem u policie pracovat," řekl novinářům Rakušan. Podotkl, že policisté budou moci využívat i sportoviště v blízkém areálu Vysoké školy chemicko-technologické. V budově se nachází také posilovna.

Podle Vondráška více než čtvrtina ze všech policistů slouží v centrální části země, ať už na krajských ředitelstvích nebo v celorepublikových útvarech. „Pakliže je chceme stabilizovat, a je to má priorita číslo jedna, tak jim musíme nabídnout adekvátní sociální zázemí," uvedl policejní Vondrášek. Doplnil, že téměř všichni policisté v Praze dojíždějí do práce z jiných měst. Doufá v to, že novou ubytovnu využijí i déle sloužící policisté.

U pražských policistů je podle posledních informací volná asi tisícovka míst, u policie v metropoli slouží zhruba 3500 lidí. Pražští policisté kvůli tomu na počátku srpna spustili novou náborovou kampaň, nově přijímají také uchazeče bez maturity. Postačí jim výuční list. Policie těmto uchazečům umožní si maturitu dodělat, aby mohli kariérně růst a mohli být zařazeni do vyšších tarifních tříd, což bez maturity možné není.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky policie, ubytovna, práce, Kunratice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ubytovna v Praze nabídne téměř 300 míst pro policisty. Vedení doufá, zvýší zájem o práci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.