Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Zaměstnanci Nemocnice Na Homolce tvrdí, že nemají čas čerpat pauzy na jídlo, nemocnici žalují

Pražskou Nemocnici Na Homolce zažalovalo 130 zdravotníků kvůli přestávkám v práci. Tvrdí, že na přestávky nemají čas a nemocnice jim ušlou dobu nehradí, jak by měla. Vedení nemocnice oponuje, že nevyčerpané pauzy zaměstnancům proplácí. Uvedla to televize CNN Prima News.

Žalobu podaly převážně zdravotní sestry, ale také několik lékařů. Požadují proplacení přestávek za poslední tři roky. Zaměstnanci nemocnic mají nejdéle po šesti hodinách práce nárok na jídlo a odpočinek v délce alespoň 30 minut, uvedla Prima.

Šéf odborů v Nemocnici Na Homolce Tomáš Schiffler televizi řekl, že zaměstnanci nemají čas přestávky čerpat. Mluvčí nemocnice Martina Dostálová uvedla, že nevyčerpané přestávky nemocnice zaměstnancům proplácí, pokud je to zaznamenané ve výkazu práce. Podle Schifflera jsou ale výkazy s přestávkami předvyplněné a zaměstnanec nedostane výplatu, pokud je nepodepíše.

Ministerstvo zdravotnictví chce počkat na verdikt soudu. „Uvidíme, jak se k tomu postaví v tomto ohledu soud," řekl Primě náměstek ministra zdravotnictví Jakub Dvořáček.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Nemocnice Na Homolce

Štítky nemocnice, soud, práce, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Srovnejte to s tím kolik si vyplácí mafie která po rozvratu v roce 89 kdy soudruzi soukmenovci převlékli kabáty a uniformy, rozdělili Československo, zhasli a rozkradli viz seriál Devadesátky včetně dokumentu, Karel Kryl Demokracie, Za prachy, Věštec Ivan Řekni kde ty prachy jsou, Kabáti Colorado, Mám jednu ruku dlouhou, Amnestie, Nájem zvedej, Pánubohu do oken, Nightwork píseň pro Pražáky, Sexuální násilí, Sami, Iluze o lůze, LupoAnettaTahači, ABJ, virtuálky Pánové nahoře, Zdálky z blízka a další viz ve vláknech diskuse pod Komentáře, Glosy a další články zde na drbně.

Středa, 27. září 2023, 14:10Odpovědět

Zaměstnanci Nemocnice Na Homolce tvrdí, že nemají čas čerpat pauzy na jídlo, nemocnici žalují  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.