Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Bohnický tenisový klub připomněl turnajem památku hráčky, kterou zabil neznámý řidič

Tenisový klub LOB Bohnice uspořádal na svých kurtech Memoriál Jany Bízové na počest bývalé hráčky, kterou u Hlavního nádraží zabil řidič v autě. Z místa ujel a nikdy se ho nepodařilo vypátrat. Putovní pohár předal vítězce tatínek Jany, Petr Bíza.

Jana Bízová byla členkou LOB Bohnice v Praze 8, chodila i do místního gymnázia v Ústavní ulici. V roce 2005 na Stědrý den před třetí ráno ji před Hlavním nádražím na Wilsonově ulici ve směru na Brno srazilo auto, řidič ujel. Jana na místě zemřela, bylo jí dvacet let. Policie dodnes viníka nedopadla.

„Je tam spousta kamer a nikdo nezjistil, ani se nedal tu práci, najít auta, která v tu inkriminovanou dobu místem projížděla,“ uvedl pro redakci Pražské Drbny ředitel turnaje Jiří Knížek

Klub proto letos uspořádal vůbec první Memoriál Jany Bízové a chce, aby se tento turnaj pro ženy konal každý rok. „Naším cílem je vytvořit tradici sportovní akce, která propojuje sportovní zápolení s vnímáním života včetně jeho nástrah,“ uvedl Knížek.

Turnaje se zúčastnilo 32 mladých hráček, což je podle Knížka nastardardní číslo. Doufá ale, že v dalších letech bude zájem ještě vyšší.

Do finále dvouhry se nakonec probojovaly sestřenice Natálie Šalková a Monika Jiroušková. To se ale kvůli velkému horku neproběhlo. Jiroušková Šalkové utkání skrečovala pro vyčerpání z předcházejících zápasů. Tím pádem se ze zisku trofeje a finanční odměny 15 tisíc korun z celkové dotace 77 tisíc korun radovala první nasazená Natálie Šalková. Putovní pohár pro vítězku jí předal otec Jany Petr Bíza, který v klubu také hraje.

Obě dívky pak v deblu ve finále podlehly páru Šturcová, Barnatová po dvouhodinové bitvě 6:7, 7:6 a 7:10 v super tiebreaku. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto L.O.B. Bohnice

Štítky tenis, LOB Bohnice, Memoriál Jany Bízové, nehoda, smrt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Recidivistům,psychopatům,alkoholikům,feťákům při kontrolách hned nasadit monitorovací náramky které jsou vyvinuty, zákaz požívání alkoholu a drog, povinnost zdržovat se v práci nabo doma. Podivné ne vyšetřování,asi nějaká vejška. O důvodech dnešního stavu bahna čtěte více ve vláknech diskuse pod Komentáře, Glosy a dalšími články zde na drbně.

Neděle, 27. srpna 2023, 04:26Odpovědět

Bohnický tenisový klub připomněl turnajem památku hráčky, kterou zabil neznámý řidič  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.