Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

VIDEO: Žena se chtěla zabít skokem z Trojského mostu. Sebevraždu jí rozmluvili vyjednavači

Dvojice policejních vyjednavačů zachránila život ženě, která stála za zábradlím Trojského mostu a chtěla skočit do Vltavy. Promlouvali s ní dvě a půl hodiny a nakonec ji přesvědčili, aby přelezla do bezpečí. Na místě si ji převzali záchranáři a odvezli psychiatrické léčebny v Bohnicích.

Telefonát o osobě stojící za zábradlím na Trojském mostu v Holešovicích přijali na lince 158 ve středu 16. srpna krátce po deváté večer. „Na místo okamžitě přijelo několik hlídek pohotovostní motorizované jednotky včetně velitele policie, který se snažil se ženou navázat krizovou komunikaci,“ popsal začátek zásahu policejní mluvčí Richard Hrdina na webu.

Žena ale na jeho snahy nereagovala, povolali proto policejní vyjednavačku. „Zoufalá žena jí pomaličku sdělila, co ji trápí, ale i přes veškerou snahu, stále odmítala od činu upustit a hrozilo, že skočí dolů,“ pokračoval Hrdina. Za hodinu se přidal i druhý vyjednavač.

K mostu dorazili i policisté z poříčního oddělení, kteří byli společně s potápěči hasičů připraveni ve vodě pro případ, že by žena opravdu skočila.

„Po více než dvou a půl hodinách se žena uklidnila natolik, že souhlasila s pomocí a opatrně za asistence vyjednavačů a policistů, přelezla zpět do bezpečného prostoru,“ dodal Hrdina.

Tam si ji převzali zdravotníci a odvezli ji do psychiatrické léčebny v Bohnicích. 

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, vyjednavači, sebevražda, Trojský most, záchrana, hasiči, záchranáři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Žena se chtěla zabít skokem z Trojského mostu. Sebevraždu jí rozmluvili vyjednavači  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.