Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

VIDEO: U soudu s Čermákem a Tušlem museli proti jejich příznivcům zasáhnout těžkooděnci

, aktualizováno 26. července 2023, 14:59

Před jednací síní Obvodního soudu pro Prahu 8 vytvořili podporovatelé Tomáše Čermáka a Patrika Tušla takový hluk a nepořádek, že musel zasáhnout i antikonfliktní tým a těžkooděnci. Dvojice ještě se Zdeňkem Masárem čelila obžalobě z obtěžování Jaroslava Flegra, sám Tušl pak z obtěžování šéfa České lékařské komory Milana Kubka.

Podporovatelů přišlo tentokrát mnohem méně, než naposledy. Jednání probíhá ve stejné síni, opět zazněly stížnosti na její velikost. Jak někteří příchozí tvrdili, jeli na místo i dvě hodiny. Na jednání ale rozdávali asi 20 vstupenek a do jednací síně se proto všichni nedostali.

Obvodní soud pro Prahu 8 dnes pokračoval v projednávání případu Patrika Tušla, který je obviněn z obtěžování šéfa Lékařské komory Milana Kubka. Do budovy soudy dorazily i desítky jeho podporovatelů včetně Jany Peterkové a Pavla Zítka. Ti stojí...

Patrik Tušl je stíhaný vazebně, Masár s Čermákem jsou na svobodě. Podle obžaloby Tušl během listopadu 2021 a ledna 2022 Kubka opakovaně kontaktoval, zvonil na něj, vnikal k němu do domu, čekal na něj před pracovištěm a oslovoval členy jeho rodiny, známé i spolupracovníky. Tušl všechny kontakty s Kubkem natáčel a vysílal na Facebooku. Zveřejnil i jeho adresu a sledující vyzval, aby ho také kontaktovali. V několika případech Tušla doprovázel i Tomáš Čermák.

Ten přišel v doprovodu Pavla Zítka, který se prohlásil za jeho zmocněnce. Chvíli po začátku jednání ho ale soudkyně Jana Humeni ze síně vykázala, chtěl tam totiž natáčet. „Ona mě zcela svévolně vyhodila kvůli tomu, že jsem se dovolil zeptat. Protože je pravděpodobně dovoleno jen držet hubu a krok," prohlásil Zítko.

I když ještě včera sháněli na Facebooku pro Čermáka obhájce, k soudu dnes opět přišel advokát Norbert Naxera. Na toho se Zítko na sociálních sítích obořil, že se špatně připravil na jednání u Vrchního soudu minulý týden. Ten Čermákovi potvrdil pět a půl roku vězení za podporu terorismu.

Na chodbě pak asi tři desítky lidí skandovaly hesla jako „Soud je firma" a „Chceme naše práva" a pískaly. Byli tak hlasití, že je členové justiční stráže museli několikrát napomenout. Nakonec jejich slovní útoky tak eskalovaly, že je stráž požádala, ať opustí prostor před jednací síní. Následovala potyčka, do které se zapojili uniformovaní policisté, antikonfliktní tým i těžkooděnci.

Jednoho muže vyvedli za pomocí donucovacích prostředků, zbytek vytlačili z prostoru chodby ke schodišti. Někteří z lidí policisty i fyzicky napadali.

Státní zástupkyně žádala pro Tušla 21 měsíců, nakonec mu soud uložil 19 měsíců ve vězení. Čermáka nepotrestala vůbec, jeho trest z minulého týdne je podle ní dostačující. Masár od soudu odešel s třináctiměsíční podmínkou se zkušební dobou na dva a půl roku.

Tušl se při čtení rozsudku smál a pokřikoval. „Pane obžalovaný nerušte," musela ho soudkyně napomenout.

Hodnocení článku je 28 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Eva Hradilová

Štítky městský soud, Čermák, pronásledování, Praha, Tušl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: U soudu s Čermákem a Tušlem museli proti jejich příznivcům zasáhnout těžkooděnci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.