Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Bude vedro, přijďte se k nám zchladit, naši obyvatelé budou rádi, zvou pražské hřbitovy

Během soboty by se měly teploty v Praze vyšplhat až na 36 stupňů Celsia. Lidé tak budou hledat nejrůznější způsoby ochlazení. Někdo vyrazí do klimatizovaných obchodů, někdo k vodě, ale jen málokdo si udělá procházku na některý z pražských hřbitovů. Přitom právě hřbitovy jsou v Praze podle teplotní mapy nejchladnějšími místy hlavního města. Je to zejména díky vzrostlým stromům, které nabízejí stín a příjemnou teplotu.

„Kde se zchladit? Přece u nás, na hřbitově“

„Neradi to říkáme, ale o víkendu bude vedro,“ napsali na svých sociálních sítích zástupci Hřbitovů a pohřebních služeb hlavního města Prahy. „Kde se zchladit? Přece u nás, na hřbitově,“ pokračuje zpráva doplněná o teplotní mapu, která jasně ukazuje, že právě hřbitovy jsou chladnými ostrovy v jinak rozpálené Praze.

Teplotní mapa ze středy 12. července jasně ukazuje, že jak velké hřbitovy na Olšanském náměstí a Vinohradech, tak i malý evangelický hřbitov ve Strašnicích, jsou díky vzrostlým stromům oázami, které v jinak rozpáleném městě poskytují stín a relativní chlad. Když je v pražské zástavbě teplota kolem 25 nebo 26 stupňů Celsia, teploty na hřbitovech se pohybují kolem 22 stupňů. 

Stejně jako hřbitovy jsou na mapě bledě modře zbarevny i parky jako Vítkov, Parukářka, Riegrovy sady nebo Petřín.


Teplotní mapa, kterou zveřejnily Hřbitovy a pohřební služby hlavního města Prahy.

„Obyvatelé našich hřbitovů budou za návštěvu rádi“

Zástupci pražských hřbitovů však ve své pozvánce použili i vtip. „Zatímco u bazénu nebo v akvaparku se budete tísnit se stovkami dalších chladuchtivých Pražanů, obyvatelé našich hřbitovů budou za návštěvu rádi,“ stojí ve zprávě na facebookovém profilu hřbitovů.

Už dříve zástupci Hřbitovů a pohřebních služeb hlavního města Prahy upozornili, aby lidé během návštěvy v horkých dnech nezapalovali svíčky, protože hrozí riziko vzniku požáru.

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Ohodnoť článek

Foto Hřbitovy a pohřební služby hl. m. Prahy

Štítky vedro, počasí, teplo, ochlazení, hřbitovy, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bude vedro, přijďte se k nám zchladit, naši obyvatelé budou rádi, zvou pražské hřbitovy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.