Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kam v Praze k vodě? Podívejte se na velký přehled koupališť

Lehnout si na trávu s knížkou v ruce a pak skočit do vody… Tropické teploty v Praze lákají ke koupání. Místní mají na výběr z mnoha koupališť, biotopů a rybníků, ale i venkovních bazénů v aquaparcích. Připravili jsme si pro vás velký přehled vodních ploch.

Hostivařská přehrada

Nádrž v Hostivařském lesoparku nabízí kromě koupaní na dlouhé písčité pláži také sportovní aktivity. Na návštěvníky čeká například velká vodní skluzavka, trampolíny, beachvolejbal nebo možnost půjčit si paddleboard. Součástí areálu je také nudistická pláž.

V Hostivaři je možné si půjčit třeba paddleboard.

Podle pražské hygienické stanice, která v průběhu června monitorovala kvalitu vody v hlavních pražských koupalištích, je voda v nádrži vhodná ke koupání. Ohodnotila ji známkou 2 (z pěti), což znamená, že je „voda vhodná ke koupání s mírně zhoršenými vlastnostmi“. Má totiž sníženou průhlednost.

Koupaliště Petynka

Oblíbené koupaliště ve Střešovicích láká na padesátimetrový vyhřívaný bazén, tobogány a travnatou plochu pro odpočinek. Opalovat se návštěvníci mohou i na střeše zázemí, která je pokrytá trávou. V letošní sezóně má koupaliště nově zlevněné vstupné pro studenty, seniory a děti do patnácti let. Ti při vstupu zaplatí 130 korun, dospělí 220.

Koupaliště a park Džbán

Koupaliště Džbán je od roku 2022 uzavřené a v současné době se diskutuje o jeho rekonstrukci a budoucí podobě. V letošní sezóně proto Praha 6 zprovoznila alespoň provizorní Džbán Park. Odpočinková zóna v blízkosti původního koupaliště funguje jako pilotní projekt, u vody jsou toalety a stánek s občerstvením. Voda dostala od hygienické stanice známku 2, je tedy vhodná ke koupání s mírně zhoršenými vlastnostmi.

Hygienici testovali vodu v přírodních koupalištích v Praze, tři mají sníženou průhlednost

Pracovníci Hygienické stanice hlavního města vyrazili k sedmi přírodním koupalištím, aby zjistili, jaká je tam před sezónou kvalita vody. Čtyři z nich prospěly na jedničku, tři dostaly dvojku za mírně zhoršené vlastnosti. Koupat se ale může bez...

Divoká Šárka

Poblíž Džbánu se nachází i Koupaliště Divoká Šárka, které se prezentuje jako nejklidnější v Praze. Kromě dvou bazénů a brouzdaliště jsou ale v areálu i tobogány, skluzavky nebo dětský hrad.

Na tomto koupališti si lidé užívali volna už ve 30. letech, je pověstné tím, že má velmi studenou vodu. Koupání je nezávadné, hygienická stanice dala v červnu místu známku 1.

Kam o víkendu? Šárecké údolí nabízí vzácné druhy motýlů i unikátní koupaliště

Vedou vaše procházky stále dokola do parku nebo lesa za domem? Drbna si pro vás každý týden připravuje tip na výlet po Praze a okolí. Tento týden se vydáme do Divoké Šárky, přírodní rezervace mezi Čertovým mlýnem a soutěskou Džbán.

Přírodní koupaliště Motol

Areál v Motole má více než 4 tisíce metrů čtverečních a pozvolný vstup do vody. Pro děti je připravený dětský koutek s houpačkou nebo pískovištěm. V areálu je stejně jako v Hostivaři nudistická pláž. Voda v rybníku má od hygienické stanice nejlepší možné hodnocení a je vhodná ke koupání.

Koupaliště v Motole je přírodní.

Koupaliště Ládví, Stírka a Čakovice

Tyto tři koupaliště mají stejného provozovatele a v mnohém se navzájem podobají. Například mají jednotné vstupné. Dospělí zaplatí za celý den 220 korun, zvýhodněné vstupné pro studenty nebo seniory je 150 korun. V koupališti se nachází vždy jeden velký bazén a jeden dětský bazén nebo brouzdaliště. Ze sportovního vyžití nabízí například volejbal nebo dráhy na pétanque. V koupališti Stírka u metra Kobylisy je také sauna a možnost zaplatit si masáž. V Čakovicích si můžete zahrát i bowling.

Koupaliště a venkovní bazén Pražačka

Pražačka se nachází v Praze 3 blízko tramvajové zastávky Vozovna Žižkov. Bazén obklopuje travnatá plocha se stromy, součástí areálu je vyvýšená terasa s výhledem na Prahu. Kromě toho je tam stánek s občerstvením a zázemí na převlékání.

Koupaliště Lhotka

Koupaliště na Lhotce je v současné době uzavřeno kvůli špatné kvalitě vody. Na konci června tam totiž došlo k potvrzení výskytu onemocnění cerkární dermatitidy. „Aktuálně probíhají intenzívní práce směřující k odstranění vodních plžů, jejichž výskyt je pro další výskyt cerkarialní dermatitidy zásadní. V období od 10.7. do 15.7.2023 bude provedeno další testování na výskyt cerkárií a podle výsledku Vás budeme informovat o termínu znovuotevření, případně o ukončení sezóny,“ uvedli provozovatelé na webu areálu.

Lidé měli po koupání na Lhotce v Praze 4 vyrážku, biotop dočasně zavřeli

Koupaliště Lhotka je od včerejška dočasně uzavřeno kvůli stížnostem na zdravotní obtíže lidí, kteří se v něm přes víkend koupali. Těm se na těle objevila alergická vyrážka, kterou doprovází intenzivní svědění. Původ onemocnění zjišťuje Hygienická...

Biotop Radotín

Před deseti lety vznikl v Radotíně biotop na místě, kde kdysi sídlila čistička odpadních vod. Teď je to oblíbené místo pro děti i dospělé, které sestává z jezera na koupání, čistícího jezera, zázemí i dětského hřiště. Vstupné se pohybuje od 100 do 150 korun za celý den. Radotínská voda získala od hygienické stanice nejlepší hodnocení, je tedy zcela vhodná ke koupání. 

Koupaliště Kolovraty

Na okraji Prahy se nachází koupaliště Kolovraty, kam je to z centra pěkná projížďka na kole. Velký a dětský bazén doplňuje sauna, opalovací louka a písečná pláž. Vstupné pro dospělé stojí 200 korun, zvýhodněné se potom pohybuje do 145 korun za osobu.

Koupaliště Kolovraty má pro děti připravený bazén s atrakcemi. 

Koupaliště Klánovice

Výlet na kole vás může zavést i do Klánovic. Místní koupaliště nabízí velký a dětský bazén a zázemí včetně občerstvení. „Relaxovat můžete u bazénu na lehátkách nebo na rozlehlé travnaté pláži. Pro děti jsou připravena dvě dětská hřiště, trampolíny, houpací zvířátka, stůl na stolní tenis, minigolf a pro sportovně založené hříště na plážový volejbal,“ uvádí provozovatelé na webu.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hostivařská přehrada, Prague.eu, Koupaliště Kolovraty

Štítky koupaliště, bazén, Praha, koupání, Krajská hygienická stanice, Motol, Lhotka, Hostivař, Radotín, Koupaliště Džbán

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam v Praze k vodě? Podívejte se na velký přehled koupališť  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.