Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Romy přišli podpořit proruští aktivisté. Romové jsou v práci, vysvětloval řečník

Dnes v jednu hodinu odpoledne se před budovou Úřadu vlády na nábřeží Edvarda Beneše v Praze sešli lidé, aby apelovali na vládu v kontextu nedávné tragické události, ke které došlo v Brně, kde měl romského muže zavraždit muž údajně pocházející z Ukrajiny. Shromáždění před Úřadem vlády se účastnili Romové, ale i známé tváře z řad proruských aktivistů. Podle našeho redaktora přišla zhruba dvacítka osob.

„Jsou to naši Romové, pro které jsme zorganizovali toto shromáždění“

Jednotky lidí se do prostoru před Úřad vlády trousily od jedné hodiny odpolední, kdy měla akce vypuknout. Než akce začala, tančily na místě svolavatelky akce Beata Marie Krusic a Zuzana Pilná do rytmu romské hudby. Úvodní proslov z úst Krusic nakonec zazněl po československé hymně chvíli po půl druhé odpoledne.

„Jsem potěšena, že dorazili lidé, na které jsme nejvíce vsázeli a přijeli, jsou to naši Romové, pro které jsme zorganizovali toto shromáždění. Pro naše Romy a pro všechny lidi dobré vůle,“ uvedla Beata Marie Krusic při zahájení akce.

„První setkání, pieta, za usmrceného Roma proběhla v Brně. Já jsem se rozhodla na tuto pietu navázat a přímo tady před Úřadem vlády pronést apel k naší vládě, že je její povinností, aby zajistila co nejlepší bezpečnostní podmínky v zemi všem lidem, kteří zde žijí,“ uvedla Krusic.

„Nevíme, kdo přichází do naší země. Nevíme, zda jsou to lidé, co mají vytetované hákové kříže po těle,“ řekla organizátorka akce. „Tito lidé bývají ozbrojeni a tyto manýry si přináší do naší země.“

„Lidé pracujou, proto je nás tady takhle málo. Romové jsou v práci!“

Po Krusic se mikrofonu chopil zpěvák Bartoloměj Girga, který měl plamenný proslov. „Nejsem tady proti Ukrajincům, proti Rusákům, proti nikomu. Jsem tady proti tomu, že pokud já nemám práva na stejnej zákon, kterej má tady ctít každej v České republice, tak mě nemůžete posílat do války, protože jsem občan České republiky,“ řekl Bartoloměj Girga

Zpěvák a muzikant se vyjádřil také k viditelně malé účasti na setkání. „Lidi jsou v práci! Pracujou! Je jedna hodina, dvě, tři odpoledne. Lidé pracujou, proto je nás tady takhle málo. Romové jsou v práci!“ křičel Girga do mikrofonu směrem k budově Úřadu vlády.

Lidé podepisovali petici

Posléze se mikrofonu chopila znovu organizátorka akce, která do reproduktorů pustila rusky zpívanou píseň, kterou označila jako modlitbu za ruskou menšinu na území Donbasu.

Lidé na místě podepisovali petici za zpřísnění bezpečnostních opatření na území České republiky. „My, níže podepsaní občané, žádáme vládu ČR o zajištění a zpřísnění bezpečnostních opatření na celém území ČR, neboť v souvislosti s migrační politikou vlády ČR nastolenou po vypuknutí krize na Ukrajině, dochází čím dál častěji k páchání trestné činnosti na tomto území,“ stálo v textu petice, pod jejímž zněním byly podepsány svolavatelky akce Beata Marie Krusic a Zuzana Pilná.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ivo Spisar

Štítky demonstrace, Romové, Úřad vlády, Ukrajina, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Karel Kryl Demokracie, Za prachy, Věštec Ivan Řekni kde ty prachy jsou, Kabáti Colorado, Mám jednu ruku dlouhou, Amnestie, Nájem zvedej, Pánubohu do oken, Nightwork Píseň pro Pražáky, Sexuální násilí, Sami, Iluze o lůze, LupoAnettaTahači, abjvirtuálky, Pánové nahoře, Zdálky zblízka, Maškarní ples, Markéta, Mávátka, Krajina po bitvě, Sprcha, Dežo, Revoluční, Vtom roce pitomém, dnes speciálně píseň Dál se háže kamením a Sedm statečných s děkanem Ševčíkem..!

Úterý, 27. června 2023, 15:21Odpovědět

Libor Burian

Tento stav mafii vyhovuje, ti ,pracující'udržují peníze opravdu pracujících lidí v oběhu přez proherní automaty chlada atd. Citát mužíka s pseudonymem rotschild 1763:Ti kteří chápou systém budou tak zainteresováni na vlastním zisku nebo závislí na prospěchu který systém přináší že z jejich řad nikdy opozice nevzejde. Masa lidí neschopná to mentálně pochopit bude však své břímě nést bez reptání. Možná že ani nebude tušit že celý systém je nepřátelský jejich vlastním zájmům... až budeme kontrolovat vaše peníze tak si volte koho chcete...- euro, kryplomēny, digitální peníze, konec hotovosti, bodování jako v Číně, autíčka na baterky, vše směřuje k tomuto cíli zelenismus, migrantismus, globalismus, dotace, neZiskovky kterých je 130 000, euhujerismus, kovidismus, duhysmus ...

Úterý, 27. června 2023, 15:17Odpovědět

Josef Vyndalho

tento týden jsem už četl jeden pravdivej článek kterej řešil jak je možný že se bezpečnosti dovolávají cikáni kteří ji z 85% sami porušují přepadáváním,vytahováním nožů ,napadají staré lidi,dětské gangy cikánů utočí na děti bílých(což samozřejmě není rasismus) a den co den jsou s nima jenom problémy,a že jsou v práci zřejmě někde kradou bronzové sochy nebo měděné kabely na ČD......

Neděle, 25. června 2023, 16:10Odpovědět

Tera Ivan

Pokud vím, tak Romové jsou taky migranti. Proč chtějí slušnost po ostatních migrantech, když sami nejsou schopni přizpůsobení se zákonům ČR? Práva by chtěli, ale to obnáší i povinnosti, které nejsou schopni akceptovat :o( Stejný metr na všechny.

Neděle, 25. června 2023, 14:38Odpovědět

Jiří Beránek

Pokud se vystávání ve frontě na sociálce považuje za práci tak jsou Romáci ti nejpracovitější pracanti na celém světě. Ten Girga bude asi veselá kopa koukám.

Neděle, 25. června 2023, 05:49Odpovědět

Lenka Kuchařová

Pokud za práci považují okrádání dětí a seniorů,tak takovou ,,práci " vykonávají denně.

Sobota, 24. června 2023, 11:43Odpovědět

Petr Jedlička

pan Girga oplývá humorem ... kde že jsou ti ,,rómové" ? v práci ? :-) :-) :-)

Sobota, 24. června 2023, 11:09Odpovědět

Oldřich Münster

Každý den by mněl začít veselé a tady se to povedlo. Romové jsou v práci..., kromě té většiny která čeká na dávky, toulají se po nádražích, náměstích a obtěžuji lidi svou hlučností.

Sobota, 24. června 2023, 07:11Odpovědět

Hana N

Tvl to je matroš.

Sobota, 24. června 2023, 06:42Odpovědět

Lenka Kuchařová

Romové jsou v práci "...Tak lepší fór jsem už dlouho neslyšela !!Kromě toho, ten Ukrajinec se pouze bránil když ho napadli Romové,které požádal,aby v šalině nekouřili a vypnuli nadměrně hlasitou hudbu.

Pátek, 23. června 2023, 23:12Odpovědět

Vladimír Mašek

Bartoloměj Girga to trefil...Cikáni na manifestaci nedorazili....Nicméně to není tím, že by byli v práci, ale prostě jen že kolem jedné vstávají. Hnidopichy upozorňuji, že o tom něco vím protože je obsluhuji.

Pátek, 23. června 2023, 18:43Odpovědět

Jiří Hrdlička

Lepší fór jsem dlouho nečetl, Romové jsou v práci

Pátek, 23. června 2023, 18:26Odpovědět

Romy přišli podpořit proruští aktivisté. Romové jsou v práci, vysvětloval řečník  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.