Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Praha má zájem o budovy České pošty. Chce v nich udělat bydlení pro mladé

Vedení Prahy informovalo o tom, že vzhledem k dlouhodobému nedostatku nájemního bydlení, má zájem o koupi nemovitostí, kterých se zbavuje Česká pošta, a které by mohly sloužit k rozšíření kapacit nájemního městského bydlení v hlavním městě. Prvním takovým projektem by podle mluvčího magistrátu Víta Hofmana mohl být odkup části objektu v Moravské ulici, který by mohl do budoucna poskytnout několik bytů.

Česká pošta má v plánu v Praze zrušit 35 ze svých 106 poboček

Česká pošta má v plánu v Praze zrušit 35 ze svých 106 poboček. „Hlavní město Praha v tom spatřuje mimořádnou příležitost k nabytí nemovitostí, které by mohly sloužit k rozšíření kapacit nájemního městského bydlení. Prvním takovým projektem by mohl být odkup části objektu v Moravské ulici, který by mohl do budoucna poskytnout několik bytů. Praha nyní společně s Českou poštou analyzuje další vhodné nemovitosti k odkupu a připravuje jejich seznam,“ vysvětlil ve zprávě pro média Vít Hofman.

Náměstkyně primátora pro bydlení Alexandra Udženija (ODS) uvedla, že získání pražských objektů, kterých se chce Česká pošta v rámci své restrukturalizace zbavit a které jsou vhodné pro bydlení, by Praze významně pomohlo s kapacitami nájemního bydlení. „Nedopustím, aby se tyto prostory proměnily v další kanceláře či krátkodobé bydlení a hostely. Chci, aby město žilo a mladí lidé měli kde bydlet. Samozřejmě vím, že to není samospásné řešení, ale jsme v situaci, kdy každý byt se počítá,“ uvedla Alexandra Udženija v tiskové zprávě.

„Z mého pohledu je to win-win,“ říká radní pro majetek

Náměstkyně primátora pro bydlení Alexandra Udženija, radní pro majetek Adam Zábranský (Piráti) a primátor Bohuslav Svoboda (ODS) zrušili on-line dražbu nemovitosti v Moravské ulici na Vinohradech, a to s dohodou, že Praha bude o budoucích prodejích informována dopředu, aby se stihla zúčastnit případné aukce.

„Ministr vnitra Vít Rakušan po mé telefonické intervenci vyzval ředitele České pošty Miroslava Štěpána, aby zrušil e-aukci objektu na Vinohradech. Jsem rád, že nynější Rada hlavního města Prahy vznikla na stejném půdorysu jako je současná vláda. Díky součinnosti zúčastněných stran jsme mohli tuto záležitost vyřídit ještě před samotným začátkem e-aukce,“ popsal situaci ve zprávě pro novináře primátor Bohuslav Svoboda.

Přeměnu bývalé ubytovny v budově České pošty na nájemní bydlení by uvítal i radní pro majetek Adam Zábranský. „V minulém volebním období jsme navázali dobrou majetkovou spolupráci s Českou poštou, kdy jsme si od pošty koupili budovy v Durychově ulici a na Sofijském náměstí. Z mého pohledu je to win-win. Pošta získá peníze, které potřebuje, a město na oplátku budovy, které může dál rozvinout ve prospěch Pražanů,“ vysvětlil Adam Zábranský.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Praha 3

Štítky pošta, byty, bydlení, Česká pošta, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha má zájem o budovy České pošty. Chce v nich udělat bydlení pro mladé  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.